POTPISANI UGOVORI: Grad Novi Sad četvrtu godinu zaredom obezbedio besplatne udžbenike za sve đake prvake, potpuno besplatni i vrtići

Novosti online

26. 08. 2022. u 16:35

GRAD Novi Sad je na inicijativu gradonačelnika Miloša Vučevića i ove godine obezbedio besplatne udžbenike za sve đake prvake. Tim povodom, danas su direktori 35 osnovnih škola potpisali ugovore sa 12 izdavačkih kuća o besplatnim udžbenicima za decu za prvi razred.

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ: Град Нови Сад четврту годину заредом обезбедио бесплатне уџбенике за све ђаке прваке, потпуно бесплатни и вртићи

Grad Novi Sad

 - Već četvrtu godinu zaredom negujemo dobru praksu, obezbeđivanja besplatnih udžbenika za prvake. Želeli smo na ovaj način da olakšamo đacima prvacima polazak u prvi razred, ali i njihovim roditeljima. Mi smo zaključili da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija. Verovatno ćemo se ubuduće više okrenuti ulaganju prema školama iako su i sada u toku investicije u nekoliko naših osnovnih i srednjih škola, ali želimo da svaki dinar dobro odmerimo, da vidimo koje su to stvarne potrebe direktora danas – istakla je članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić.

Kako je dalje navela, trenutno je u toku investicija u OŠ “Ivan Gundulić” gde će od 1. septembra đacima na Podbari biti omogućeno da krenu u nove prostorije. Osnovna škola “Vasa Stajić” je takođe u fazi rekonstrukcije, kao i Medicinska škola “7. April”, a dobrim tempom ide i izgradnje vrtića na Adicama.

Vučinić je podsetila da će i ove godine biti potpuno besplatan odlazak u novosadske vrtiće, a grad Novi Sad će nastaviti da subvencioniše odlazak dece u privatne vrtiće.

Ove godine Grad Novi Sad postaće bagatiji za oko 4.000 đaka prvaka za koje je grad obezbedio besplatne udžbenike i u tu svrhu izdvojio iz budžeta 29.240.000 dinara.

BONUS VIDEO:

Svečano otvoren Sentandrejski park u Novom Sadu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024