"ELASTIČNE PRIČE": Promocija knjige Aleksandra Stankova 28. maja

J. S.

26. 05. 2022. u 21:24

U MEDIJSKOM skloništu u Vranju 28. maja od 18 sati, svoju zbirku “Elastične priče” promovisaće Aleksandar Stankov.

ЕЛАСТИЧНЕ ПРИЧЕ: Промоција књиге Александра Станкова 28. маја

Foto: Privatna arhiva

Junaci “Elastičnih priča” u prosvetljujućim iskustvima svog života svedoče o trenucima kada se život menja ili kada, saterani u ćošak, sabiraju i sublimiraju sve ono što im je on doneo i traže put za dalje. A opet, svi likovi su jednostavni i svi liče jedan na drugog i na nas.

U svojim susretima, zgodama i nezgodama pokazuju koliko je ljudska duša elastična.  Zbirka je podeljena u tri tematske celine u kojima se pripoveda i o univerzalnim pitanjima kao što su sloboda, otuđenost, sreća, šovinizam, nacionalizam, kosmopolitizam, prosvetiteljstvo, ali i o osnovnim iskustvima života: ljubav i smrt, preljuba, bliskost ili susret sa nepoznatim kao što je virus korona. Stankov je knjigu sa 14 priča objavio u oktobru 2021. godine, a izdavač je beogradska “Agnosta”.

Aleksandar Stankov je rođen 1986. godine u Nišu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u ovom gradu, na smeru Književnost i srpski jezik. Od 2008. godine se, sa povremenim prekidima, bavi novinarstvom. Za uređivački rad dobio je nagradu “Slađana Veljković” za 2018. godinu. Odnedavno je u IT sektoru.

“Elastične priče” su njegova prva zbirka koja je nastajala poslednjih nekoliko godina. Priča “Mrak” štampana je 2015. godine u zborniku “Crte i reze” biblioteke iz Svilajnca. Autor je bloga “Zapisi sa južne strane” gde objavljuje svoje priče, kolumne i komentare.  Živi i radi u Nišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SCENA KOJA SE PREPRIČAVA: Mališan odgovorio TAČNO na Putinovo pitanje, a on ga je ISPRAVIO - nema granica! (VIDEO)