ZAVRŠENO GLASANJE: Bizoni na Fruškoj gori 10. maja dobijaju imena

Lj. P.

06. 05. 2022. u 12:23

GLASANjE za predloge imena bizona u NP „Fruška gora“, za mužjaka i četiri ženke, završeno je 28. aprila, a stiglo je više desetina hiljada glasova kao i mnogobrojni predlozi.

ЗАВРШЕНО ГЛАСАЊЕ: Бизони на Фрушкој гори 10. маја добијају имена

NP Fruška gora

Od ženskih imena, kako navode u NP „Fruška gora“, izglasana su imena za tri ženke, i to Fruška, predlog iz Srbije, Ninja, predlog iz Španije, i Mila, predlog iz Poljske.

Za još jednu ženku i mužjaka u užem izboru su po tri imena sa najviše glasova: Reina, Nada, Srba, Đuka i Lala Ferdinand.

Glasa se do 9. maja, putem ankete na veb-portalima medija, kao i lajkom na fotografiju sa imenom na FB profilu JP Nacionalni park „Fruška gora“. Narednog dana, odnosno 10. maja biće objavljeni rezultati, a zatim sledi ispuštanje bizona u veći ograđen i obezbeđen prostor gde će nastaviti da uživaju pored jelena kao veliki miljenici NP „Fruška gora“ na zadovoljstvo svih posetilaca i ljubitelja prirode.

Evropski bizoni, mužjak i četiri ženke su kod nas stigli 29. marta iz Poljske. Prvih 40 dana boravka na vojvođanskoj lepotici provode u karantinu i adaptaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju