PROGRAMI NA VIŠE OD 20 LOKACIJA: U Novom Sadu počele tradicionalne "Novosadske BIG dečje Zimzarije"

Lj. P.

24. 12. 2021. u 12:26

TRADICIONALNA manifestacija „Novosadske BIG dečje Zimzarije“ zvanično su počele sinoć, pod sloganom „Sve nežne reči sveta...“ i trajaće do 14. januara 2022. godine na više od 20 lokacija u Novom Sadu.

ПРОГРАМИ НА ВИШЕ ОД 20 ЛОКАЦИЈА: У Новом Саду почеле традиционалне Новосадске БИГ дечје Зимзарије

DKCNS

Prvu nedelju „Zimzarija“, od 27. do 31. decembra, obeležiće radionice u Muzeju Vojvodine, Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, Gradskoj biblioteci u Novom Sadu, ZOC „Aždaja“, Likovnom krugu, Centru za obrazovanje „Kefalo“, u Edu kutku i Muzičkom centru „Bim Bam“. Mališani će imati priliku da se bave sportom i zumbom i kauerom.

Na radionica će se učiti o pismima, saznaće se da li su ljudi prvi naučili da pišu ili da računaju. Praviće Sneška Belića od različitih materijala, učiće o teatru, komponovanju, ekologiji… Najviše će se baviti osećanjima i emocijama, kako da ih prepoznaju, oblikuju, pokažu, kako one nastaju, koliko se na njih može uticati, a koliko one utiču na nas.

Tu je i tradicionalni dečji novogodišnji kulturni karavan koji će trajati od 25. decembra do 5. januara sledeće godine u TC „Big“ i Kulturnoj stanici „Bukovac“ i „Eđšeg“ (31. decembra) u okviru kojih će najmlađi sugrađani zajedno sa roditeljima uživati u novogodišnjim pozorišnim predstavama, koncertima i baletskim performansima, ali će moći da učestvuju u kreativnim interaktivnim radionicama specijalno pripremanim u prazničnom duhu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a