OSTVARILI DOBRE REZULTATE: Subotički jedriličari uspešno završili sezonu

J. L.

02. 11. 2021. u 16:50

JEDRILIČARSKI klub Palić je ove sezone sa 25 takmičara učestvovao na 26 regata, u šest država i ostvario izuzetno dobre i istaknute rezultate.

ОСТВАРИЛИ ДОБРЕ РЕЗУЛТАТЕ: Суботички једриличари успешно завршили сезону

FOTO: Promo

Titulu prvaka države ponelo je četiri jedriličara, osvojena je i jedna bronzana medalja na Državnom prvenstvu koje se sastoji iz pet regata za klasu FIN i ILCA, dok  se za klasu OPTIMIST uzimaju u obzir rezultati šest regata.

Na Državnom prvenstvu Srbije na pobedničkom postolju bili su Tihomir Zakić (1. mesto u klasi FIN), Bertalan Molnar (1. mesto u klasi Optimist do 12 godina),  Nenad Zakić (1. mesto u klasi Optimist generalno i u kategoriji dečaka), Kristina Boja (1. mesto u klasi ILCA 6 u kategoriji devojaka) i Dario Bešić (3. mesto u klasi ILCA 4 generalno i u kategoriji dečaka).

Istovremeno na svim regatama takmičari sa Palića su osvojili više od sto medalja.

- Pored istaknutih rezultata na domaćim regatama, Kristina Boja i Nenad Zakić su kao članovi reprezentacije Srbije učestvovali na Svetskom prvenstvu za 2021.godinu. Imali su sjajnu priliku da postepeno nauče kako je jedriti među najboljim takmičarima sveta, kao i da steknu samopouzdanje za sledeće velike međunarodne regate - kažu u Jedriličarskom klub Palić.

- Ovim plasmanima izuzetan doprinos su dali treneri Dejan Zakić i Ištvan Boja,koji su tokom cele sezone uz veliko zalaganje i nesebičan trud radili na usavršavanju i pripremanju takmičara na sve one izazove koje su ih pratili na regatama.

Klub iz godine u godinu velike napore ulaže i u popularizaciju jedrenja, kao i u povećanje broja jedriličara. Ove godine je škola jedrenja imala čak 45 polaznika, od kojih se jedan deo se već krajem sezone isprobao na regatama za početnike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni