HOTELIJER NA ČELU NAJVAŽNIJEG JAVNOG PREDUZEĆA: Hitna sednica Skupštine grada u Kikindi, prethodni direktor podneo ostavku

R. ŠEGRT

29. 10. 2021. u 20:55

DIREKTOR Javnog preduzeća za komunalnu infrastrukturu i usluge “Kikinda” Nino Žuvela (40) iznenada je otišao sa toga mesta na kojem, je kao vršilac dužnosti, bio od septembra prošle godine.

ХОТЕЛИЈЕР НА ЧЕЛУ НАЈВАЖНИЈЕГ ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА: Хитна седница Скупштине града у Кикинди, претходни директор поднео оставку

Foto: R. Šegrt

Pravi razlozi zarešenje nisu poznati, čak ni mnogim odbornicima Skupštine grada koji su zasedali u petak. Odobornici su, u stvari, samo usvojili ostavku koju je Žuvela podneo u sredu, sednica je zakazana u četvrtak, a već sutradan je održana i doneta je odluka o prestanku njegovog mandata.

Iako je odlazak Žuvele sa mesta v.d. direktora JP “Kikinda” ekspresan, za javnost je još veće iznenađenje što je za novog v.d. imenovan Čedo Gvero (40), diplomirani menadžer u hotelijerstvu. Pojedini odbornici opozicije tražili su objašnjenje zbog čega je Žuvela podneo ostavku i kritikovali izbor Gvere tvrdeći da nije stručan da vodi najznačanije javno preduzeće u gradu. Čak ni u materijalu za sednicu Skupštine grada nisu navedeni razlozi Žuveline ostavke.

- Trebalo bi da znamo zbog čega je ostavku podneo direktor najvažnijeg i najvećeg komunlanog preduzeća. Da li su razlozi lične, profesionalne ili političke prirode. Ne mogu da verujem da skupština tako brzo reaguje. Do mene su stigle vesti da u Beogradu nisu zadovoljni politikom koja se vodi u gradu i da je ovo samo jedna u nizi smena koje će uslediti. Iako sam bio protiv njegovg imenovanja i smatram da nije šteta što odlazi, odbornici i građani trebalo bi da znaju razloge Žuveline ostavke, jer je nedavno najavio početak gradnje fabrike vode – navodio je odbornik opozicinog DSS Ladislav Tomić.

Gradonačelnik Nikola Lukač izjavio je da je Žuvela ostavku podneo iz ličnih razloga i da je to tehničkom greškom izostalo u materijalu, zbog čega se izvinio odbornicima.

Foto: R. Šegrt

Nino Žuvela

- Žuvela je i dalje član našeg tima – rekao je Lukač ne navodeći na koju će poziciji Nino Žuvela biti raspoređen.

I pored Lukačevih navoda malo ko veruje da je u pitanju ostavka iz ličnih razloga, već je ona samo iznuđena, kao što je bilo i u slučaju njegovog prethodnika Danila Furundžića. Razlika je samo u tome što je smena Furundžića najavljivana nedeljama unapred.

 

Kritikovali izbor - nestručan kadar

ODBORNICI Ladislav Tomić (DSS), Miroslav Grujić (LSV) i Goran Dumitrov (GG Naše malo mesto), kritikovali su izbor Čede Gvere za v.d. direktora JP “Kikinda”.

- Na tom mestu trebalo bi da bude neko stručan. Do raspisivanja konkursa za direktora, to je mogao da bude neko ko radi u tom sistemu, neko od tehničkih rukovodilaca, ko zna dokle se stiglo sa projektima. Gvero nije i stručan i nema nijedan radni dan u tom preduzeću – rekli su Tomić, Grujić i Dumitrov.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

NEKADAŠNJI fudbaler Rade Bogdanović ovih dana je privukao pažnju javnosti komentarima na dešavanja na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru, u okviru specijalnog programa na RTS-u. Naročito je prašinu podiglo njegov uvredljiv komentar na račun žena fudbalera, a neki smatraju da je izostala adekvatna reakcija i voditelja, posebno voditeljke Dragane Kosjerine.

02. 12. 2022. u 08:47

Komentari (1)

MUŽ MILICE NEDIĆ JE POZNATI NOVINAR: Volim da čujem njegove pohvale o poslu, a još draže su mi kritike (FOTO)