KIKINDA IMA BUDUĆNOST: Investicioni potencijali predstavljeni na međunarodnim skupovima

R. Š.

24. 10. 2021. u 15:49

KIKINDA je među onim vojvođanskim gradovima i opštinama, koji su poslednjih dana predstavili svoje potencijale na dva međunarodna skupa.

КИКИНДА ИМА БУДУЋНОСТ: Инвестициони потенцијали представљени на међународним скуповима

Foto: Grad Kikinda

Učinjeni je to na najvećem evropskom sajmu investicija „Expo Real“ u Minhenu, zajedno sa Suboticom, Novim Sadom, Zrenjaninom, Somborom, Pančevom, Vršcem, Sremskom Mitrovicom i opštinama Bečej i Pećinci. Nastup vojvođanskih gradova i opština je realizovan u okviru Sporazuma o zajedničkom nastupu na međunarodnim sajmovima, koji su potpisali Pokrajinska vlada, pomenuti gradovi, Privredna komora Vojvodine i Razvojna agencije Vojvodine.

Foto: Grad Kikinda

Potencijalne kikindske investicije deo su jedinstvene investicione ponude Razvojne agencije Vojvodine.

- U Minhenu sno ponudili moguće investicije u dve industrijske zone ukupne površine oko 27 hektara, zatim u izgradnju hotela, kao i SPA&Wellness kompleksa na Starom jezeru. Tražimo i investitora premnog da izgradi manji tržni centar ili retail park. Na usluzi smo investitorima, imamo stručnu radnu snagu, dugu industrijsku tradiciju i tržišno smo orijentisani prema zapadnoj Evropi, samo 10 kilometara smo udaljena od EU –  navodi Gradska uprava u promociji grada.

Svoje potencijale Kikinda je predstavila i ambasadorima Slovenije, Turske, Rumunije, Hrvatske, Albanije, Češke, Nemačke i Bugarske i predstavnicima međunarodnih institucija: Međunarodnoj finansijskoj korporaciji i Evropskoj banci za obnovu i razvoj.

Cilj ove promocije u Novom Sadu jeste razvoj partnerstva i prepoznavanje prilika za buduće zajedničke projekte.

- Ono što Kikindu naročito izdvaja, pored dve industrijske zone, jeste izgradnja saobraćajnice, koja sa graničnim prelazom Nakovo podiže investicione potencijale – navodi gradonačelnik Nikola Lukač.

Mapiranje potencijala svih 45 opština i gradova sa teritorije Vojvodine i priprema projekata biće u fokusu u narednih deset meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)