EPIDEMIJA U PIROTSKOM OKRUGU: Broj zaraženih u porastu, posle dužeg vremena bez umrlih

V.Ć.

28. 10. 2021. u 17:23

PIROTSKI Zavod za javno zdravlje danas je registrovao još 95 laboratorijski potvrđenih slučajeva zaraze, na području okruga.

ЕПИДЕМИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Број заражених у порасту, после дужег времена без умрлих

Foto: V. Ćirić

Iz Pirota je zaraženo 53, Bele Palanke 20, Dimitrovgrada 15 i sa područja Babušnice sedam osoba. Na osnovu epidemijskih ispitivanja procenjuje se da je broj zaraženih veći za pet do sedam puta, ali se svi oboleli ne javljaju lekarima i ne testiraju se - kažu epidemiolozi u ZZJZ.

Posle dužeg vremena i veće smrtnosti od posledica zaražavanja, u poslednjih 24 sata, na svu sreću nije bilo preminulih od kovid 19 infekcije. Na lečenju u Opštoj bolnici trenutno je 58 pacijenata. Iz Pirota ih je 36, iz Bele Palanke osam , Babušnice šestt, sa područja Dimitrovgrada sedam i jedan pacijent iz Beograda.

U kovid ambulanti Tijabara, obavljeno je 318 pregleda, od kojih je 80 prvih i 238 kontrolnih. U Dečjoj kovid ambulanti na Keju bilo je 78 pregleda,od kojih je 34 prvih i 44 kontrolnih. Juče je dato 68 prvih, 36 drugih i 178 trećih doza vakcine protiv kovid 19.

Epidemiolozi ZZJZ procenjuju da je situacija na području Pirotskog okruga vanredna sa tendencijom da postane katastrofalna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!