MESEC SOLIDARNOSTI U NEGOTINU: Paketi za najugroženije porodice

S. M. JOVANOVIĆ

26. 10. 2021. u 10:25

Negotinski Crveni krst uručio je 550 paketa namenjenih socijalno ugroženim porodicama povodom meseca solidarnosti, Svetskog dana hrana i Svetskog dana borbe protiv siromaštva.

МЕСЕЦ СОЛИДАРНОСТИ У НЕГОТИНУ: Пакети за најугроженије породице

Foto: S.M.J.

Negotinski Crveni krst podelio je 500 paketa najugroženijim porodicama na teritoriji opštine Negotin u gradskoj i 38 seoskih sredina. Reč je o paketima koje jednom godišnje za najsiromašnije opštine donira Vlada Srbije.

- Snabdeli smo prvenstveno socijalno ugrožene porodice u svim seoskim mesnim zajednicama po spiskovima koje su sačinile Komisije Saveta mesnih zajednica, a ostatak paketa smo podelili za najugroženije porodice u gradu Negotinu po spisku koji je sačinio Centar za socijalni rad u Negotinu. Ova pomoć je socijalno ugroženim porodicama izuzetno vredna i nadamo se da smo svi zajedno značajno pomogli naše sugrađane koji je pomoć i najpotrebnija - kaže Ljuba Marinković, sekretar Crvenog krsta.

Povodom Svetskog dana hrane i Svetskog dana borbe protiv siromaštva aktivisti Crvenog krsta uručili su i 50 paketa najugroženijim porodicama, dar radnika prahovskog “Eliksira” i Eliksir Fondacije, koji su nedavno u okviru kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“ prikupili skoro 300 kilograma osnovnih životnih namirnica, brašna, šećera, ulja, soli, pirinča, ali i veću količinu gotovih jela, supa, konzervi, makarona, kafe, čajeva i konditorskih proizvoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati