VISOKE KOVID BROJKE U PČINJSKOM OKRUGU: Svaki treći uzorak je pozitivan

D. Ristić

23. 09. 2021. u 18:24

PREMA poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, na kovid 19 testirano je 585 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga.

ВИСОКЕ КОВИД БРОЈКЕ У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: Сваки трећи узорак је позитиван

FOTO: D.R.

Analize su pokazale da je 177 zaraženo koronavirusom. Od ovog broja 97 je iz Vranja, 27 iz Surdulice, 33 iz Vladičinog Hana, 15 iz Bujanovca, tri iz Trgovišta i po jedan iz Bosilegrada i Preševa.

Današnji izveštaj pokazuje brojke, gotovo identične jučerašnjim, kada su od 548 testiranih, 174 uzorka bila pozitivna, od čega 98 iz Vranja, 30 iz Surdulice, 25 iz Vladičinog Hana, 16 iz Bujanovca, tri iz Trgovišta i po jedan iz Bosilegrada i Preševa. I u najnovijem izveštaju visok broj novozaraženih prati i visoka stopa zaraženosti, gotovo svaki treći uzorak je pozitivan.

JEDAN KOVID PACIJENT PREMINUO, DVA PREBAČENA U KRUŠEVAC

Uprkos naporima lekara, jedan pacijent sa potvrđenim kovid pozitivnim statusom je preminuo, saopšteno je iz ZC Vranje.

U dve kovid bolnice ZC Vranje, u poslednja 24 časa hospitalizovano je 139 pacijenata. Svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, a na kiseoniku je 58 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je 20 pacijenata, otpušteno 10, a dva su transportovana za Kruševac.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 288 pregleda, od čega su 134 prva. Takođe, urađeno je 145 antigenskih testova, od kojih je 75 pozitivno na koronavirus. Izvršeno je 96 rentgenskih pregleda i dijagnostifikovana je upala pluća kod 43 pacijenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!