GRAD ZRENJANIN VODI BRIGU: U budžetu ima novca za lečenje mališana

B. Grujić

06. 09. 2021. u 16:44

PRVO na finansijsku podršku grada Zrenjanina, za lečenje, nabavku lekova, ortopedskih pomagala, operativnih zahvata, dijagnostičkih postupaka i drugih medicinskih procedura, do početka septembra, ostvarilo je trinaestoro dece i u tu svrhu utrošeno je milion i 210 hiljada, od ukupno predviđenih 1,5 milion dinara.

ГРАД ЗРЕЊАНИН ВОДИ БРИГУ: У буџету има новца за лечење малишана

Foto: B. Grujić

Obzirom da je javni poziv otvoren do utroška sredstava, prijave se mogu i dalje podnositi, uz naglasak da postupak obavlja stručna komisija, koja utvrđuje da li zahtevi ispunjavaju uslove za finansijsku pomoć za lečenje maloletne dece, u iznosu 150 hiljada dinara po podnetom zahtevu, a odobrena suma isplaćuje se u jednokratnom iznosu.

Inače, budžetska sredstva grada Zrenjanina u iznosu od 2,1 miliona dinara, namenjena organizovanju novogodišnjeg programa, preusmerena su u humanitarne svrhe, iznos od 600 hiljada dinara iskorišćen je za nabavku 600 novogodišnjih paketića za decu iz porodica korisnika ustanova socijalne zaštite, dok je 1,5 milion dinara izdvojen za lečenje maloletne dece s prebivalištem na teritoriji Grada Zrenjanina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EVAKUACIJA NIŠKOG NASELJA ZBOG TOMAHAVKA NA GRADILIŠTU: Oglasio se i štab za vanredne situacije