VAKCINACIJA NE SME BITI ISPOD PROSEKA: Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić apeluje na sugrađane da se vakcinišu

J.L.

16. 07. 2021. u 16:42

ZAKLJUČNO sa današnjim danom ukupno je 45.706 Subotičana primilo obe doze vakcine.

ВАКЦИНАЦИЈА НЕ СМЕ БИТИ ИСПОД ПРОСЕКА: Градоначелник Суботице Стеван Бакић апелује на суграђане да се вакцинишу

Foto N. Karlić

To čini 41,07 odsto od ukupnog broja stanovnika grada, računajući po realnoj proceni trenutnog stanja, a ne po popisu od pre jedne decenije. Taj rezultat je ispod republičkog proseka i nedovoljan je za realno očekivanje da epidemiološka situacija ostane na trenutnom nivou tokom narednih meseci.

Zato je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić uputio danas apel sugrađanima koji se još nisu vakcinisali da to što pre učine, jer je samo tako moguće sačuvati kako lično zdravlje, tako zdravstveni sistem i druge sfere života grada.

- Samo kroz veću stopu vakcinacije uspećemo da držimo pod kontrolom epidemiološku situaciju i da nastavimo da organizujemo sve one manifestacije i okupljanja na koja smo u gradu navikli, a koja se 2020. godine nisu održala. Broj zaraženih se ponovo povećava i zaista apelujem još jednom na sve Subotičane, naročito mlade – da se vakcinišu i omoguće da zadržimo ovaj stepen normalnog gradskog života, koji sigurno neće biti održiv ukoliko se ne poveća obuhvat imunizacije - poručuje Bakić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)