SUDSKI PROCESUIRANE 42 OSOBE: Novosadski MUP o tvrdnji da niko nije odgovarao za “demoliranje” gradske kuće

Lj. P.

15. 07. 2021. u 22:10

NETAČNE su informacije koje u javnost iznosi Narodna stranka - Novi Sad da posle, kako navode, "demoliranja Gradske kuće" u Novom Sadu, pre godinu dana, niko nije odgovarao za "vandalizam".

СУДСКИ ПРОЦЕСУИРАНЕ 42 ОСОБЕ: Новосадски МУП о тврдњи да нико није одговарао за “демолирање” градске куће

Foto: N. KARLIĆ

Nakon neprijavljenog skupa, 8. jula 2020. godine na Trgu slobode, na kome su neki od okupljenih građana kamenicama oštetili Gradsku kuću, policija je u službene prostorije dovela 52 osobe, od kojih je 42 zadržano i procesuirano.

- Od ukupno sedam osoba, koliko je, u skraćenom postupku, sprovedeno u Osnovni sud u Novom Sadu, protiv četvoro su podnete krivične prijave zbog osnovane sumnje da su učinili krivično delo nasilničko ponašanje, jedna osoba je osumnjičena za izazivanje opšte opasnosti, a dve za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti – navodi se u saopštenju MUP-a.

Prekršajnom sudu u Novom Sadu sprovedeno je 36 osoba, od kojih je protiv 35 podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog sumnje da su učinili prekršaj nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje, dok se jedna osoba tereti za vređanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

- Još jednom molimo političke partije da se uzdrže od iznošenja netačnih informacija u javnost i ne zloupotrebljavaju policiju u dnevnopolitičke svrhe – ističe se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega