UVEDENE RESTRIKCIJE U VODOSNABDEVANJU: Zabrane usled neracionalne potrošnje vode u Župi

S. Babović

04. 07. 2021. u 14:22

NAGLO povećanje nenamenskog trošenja vode za piće dovele su do uvođenja planskih restrikcija u vodosnabdevanju u više naseljenih mesta u Aleksandrovcu.

УВЕДЕНЕ РЕСТРИКЦИЈЕ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ: Забране услед нерационалне потрошње воде у Жупи

Foto: S. Babović

Na vanrednom zasedanju Opštinskog veća odlučeno je da se zabrani korišćenje vode iz vodovoda za pranje i polivanje ulica i parkova, dvorišta, bašti, punjenje bazena, kao i za navodnjavanje i zalivanje poljoprivrednih kultura.

Odluka o uvođenju mera za ograničenje potrošnje vode na teritoriji opštine usled trenutnog stanja koje se ocenjuje kao "teško i alarmantno" većnici su izglasali jednoglasno.

Za kontrolu su zaduženi Komunalna inspekcije i radnici JKP. Korekcije termina isključenja zavisiće od trenutne situacije na terenu.

Za naselja koja se snabdevaju sa akumulacije Đelije termin isključenja u vodosnabdevanju je od devet do 21 sat i to za naselja koja imaju rezervoare (Subotica, Gornje Zleginje, Vražogrnci, Donje i Gornje Rataje, Tuleš, Novaci, Vitkovo, Stanjevo i Trnavci), odnosno naselja bez rezervoara (Garevina, Donje Zleginje, Dašnica i Bobote).

Isključenja od sedam do 19 sati važiće za naselja koja se snabdevaju sa željinskog vodovodnog sistema (Pleš, Jablanica, Grčak, Gornji i Donji Vratari, Radovanovići, Čolići, Drenča, Ržanica, Markovina, Tržac), odnosno od 19 do sedam sati za naselja (Raklja, Botunja, Stubal, Šljivovo, Boturići, Kumanac, Popovci, Drenča, Markovina, Ržanica, Tržac), što je termin koji će važiti i za prigradska naselja (Vukov Do, Borje, Prevoje, Smonice, Gornje i Donje Stanjevo, Mala i Velika Raklja, Kruševica, Kožetin).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati