LEGENDARNI BRITANAC RAZUME ĐOKOVIĆA: Ideja PTPA nije tako šašava

Novosti online

23. 12. 2020. u 18:45

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković i Kanađanin Vasek Pospišil prošlog leta su oformili novu asocijaciju čiji je interes da bolje brani interes igrača.

ЛЕГЕНДАРНИ БРИТАНАЦ РАЗУМЕ ЂОКОВИЋА: Идеја ПТПА није тако шашава

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Usledilo je dosta polemike oko toga kao će to sve funkcionistati, tačnije kako će se usaglasiti sa postojećom ATP.

O svemu tome se oglasio Tim Henman koji je rekao da osvnivanje PTPA "nije tako šašava ideja".

- Ako želite da komentarišem PTPA, mogu da kažem da to nije tako šašava ideja kada razumete samu strukturu ATP. Kao što znate, ATP je teška struktura, 50 odsto se pitaju igrači, 50 odsto turniri. Ako ste šef takve organizacije, veoma vam je teško da zadovoljite sve strane. Tako da ideja da igrači imaju sopstvene predstavnike nije šašava ideja. Ono sam čim sam se ja tu pomalo mučio jeste tajming objave početka rada. Usledila je usred pandemije, a mi moramo da se suočavamo sa ovim globalnim izazovima za svakog u različitim aspektima života i vreme je da radimo zajedno. To je za mene bio najveći problem - rekao je Henman za "Tenis".

Poručio je da svi treba da se ujedine u naporima da 2021. godinu učine uspešnom.

- Kada je reč o tome koja je moja želja za 2021. godinu u teniskim okvirima, imamo zajednički cilj. Želim da ova sjajna igra bude na boljem mestu, što se tiče igrača, turnira, navijača, sponzora. Imamo priliku i moramo da je iskoristimo jer će na tom putu biti još prepreka. Veća saradnja je moja želja broj jedan za 2021. Da teniseri i teniserke više rade zajedno, to je velika snaga našeg sporta - zaključio je Henman.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ U ČUDU! Srbin ne pamti kada mu se ovako nešto desilo...