ĐOKOVIĆ SREĆAN U RIMU: Pitov rekord mi mnogo znači, a srušiću i Federera

J. J.

14. 09. 2020. u 15:50

GREND slemovi su najznačajniji faktori u borbi za najboljeg svih vremena, ali još mnogo stavki iz biografije će se gledati kada "velika trojka" ode u penziju.

ЂОКОВИЋ СРЕЋАН У РИМУ: Питов рекорд ми много значи, а срушићу и Федерера

Foto AP

Jedna od njih je broj nedelja na ATP tronu, a Novak se danas izjednačio sa idolom Pitom Samprasom na drugom mestu sa 286 sedmica kao vladar "belog sporta". Ispred njega je samo još Rodžer Federer sa 310.

Zasad je sigurno da će biti prvi posle Rolan Garosa, a velike su šanse da godinu završi na prvom mestu. Ključni momenat da se sasvim približi Federeru biće odbrana titule na Australijan openu. Ukoliko se i posle Melburna zadrži na vodećoj poziciji, već 8. marta bi mogao da započne neverovatnu 311. nedelju kao prvi na svetu.

- Pitov rekord mi mnogo znači, jer mi je oduvek bio idol. Dva najveća cilja u karijeri su mi da prestignem i Federera po broju nedelja na prvom mestu i da osvojim što više slemova. U dobroj sam poziciji - vratio se Novaku osmeh na lice u Rimu, gde je održao onlajn konferenciju.

Prvi favorit italijanskog mastersa sutra bi trebalo da igra protiv Karusa ili kvalifikanta, a po izjavama se može zaključiti da bi što pre da okonča priču o diskvalifikaciji sa Ju-Es opena.

- Pravila su jasna, prihvatio sam odluku i idem dalje. Posle meča sam proverio da li se sudija oseća dobro i bila je o-kej. Bila je to nesrećna situacija za oboje. Moglo je da mi se desi i ranije u karijeri. Moglo je i drugima da se dogodi. Ne mogu da garantujem da nikada više neću uraditi nešto slično. Daću sve od sebe, ali sve je moguće u životu - poručio je Srbin.

Rafina prva prekreka u Rimu neće biti nimalo laka, jer ga čeka polufinalista Ju-Es opena Pablo Karenjo Busta. Đoković se titulom u Sinsinatiju izjednačio sa Nadalom na prvom mestu po broju mastersa (po 35), a narednog ponedeljka bi njih dvojica mogla da vode direktnu borbu za još jedan pehar iz serije 1.000.

- Dobro je to što Rim već počinje, to će mi pomoći da nastavim dalje i prebolim sećanje iz Njujorka. Mislim da sve ovo neće uticati na moj nastup - istakao je Novak, koji nema više problema sa ramenom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest