"ZNAM MU TRENERA, A MAMA MU JE SRPKINJA": Novak Đoković o "čudu" s kojim igra u osmini finala Vimbldona

Novosti online

01. 07. 2022. u 21:16

NOVAK Đoković bio je ubedljiv u trećem kolu Vimbldonu savladavši u srpskom okršaju Miomira Kecmanovića, a sada ga u osmini finala čeka holandska senzacija Tim van Rijthoven.

ЗНАМ МУ ТРЕНЕРА, А МАМА МУ ЈЕ СРПКИЊА: Новак Ђоковић о чуду с којим игра у осмини финала Вимблдона

FOTO: AP

Trenutno 104. igrač sveta beleži fantastične partije, nalazi se u seriji od osam pobeda, pošto je prethodno osvojio Hertogenboš.

- Gledao sam nekoliko njegovih mečeva ovde i u Holandiji gde je osvojio turnir. O njemu se priča na turniru. Na travi još uvek nije izgubio meč što je impresivno za nekog ko nije rangiran visoko i nije slavio na ATP meču pre turnira u Hertogenbošu. Takođe, slavio je i protiv Danila Medvedeva u finalu komforno - rekao je Đoković.

Zanimljiva je priča o treneru ovog tenisera. Naime, on radi sa Igorom Sijslingom (37. mesto na ATP listi najbolji plasman u karijeri) kome je majka iz Konareva kod Kraljeva.

"Poznajem mu trenera, mama mu je iz Srbije"

Srpski as je otkrio da poznaje Igora sa kojim je generacija.

- Poznajem njegovog trenera, mama mu je iz Srbije. Znam ga već duže vreme, ista smo generacija. Odrastali smo zajedno igrajući na turnirima za juniore. Pričali smo pre neki dan, ali ga ne poznajem preterano. Kao što sam rekao, gledao sam ga prethodnih nedelja, analiziraću i nadam se da ću imati sličan start kao u prethodnih nekoliko mečeva.

Novinare je zanimalo koliki problem može da bude to što prvi put igra sa nekim.

- Izazovno je kada igraš sa nekim po prvi put. Ne poznaješ njegovu igru tako da moraš da se prilagodiš. Moraš da uradiš domaći, analiziraš, pokušaš da prikupiš što više informacija kako bi se spremio taktički za meč.

Tim van Rijthoven/FOTO: AP

Prisetio se potom vremena kada je on bio u situaciji u kojoj se sada nalazi Van Rijthoven.

- Svi smo bili u toj poziciji. Svi moraju da prođu kroz razne faze u karijeri. Pretpostavljam da nije osećao ovoliki pritisak kada je igrao sa Medvedevim u finalu koji je u tom trenutku bio drugi na svetu. Čini se da je pun samopouzdanja. Naravno, grend slem je drugačiji. Igra se do pet setova. Po onome što sam video, njegova igra odgovara ovoj podlozi. Može da igra brzo, ali i da ostane na osnovnoj liniji i razmenjuje udarce, kao i da izađe na mrežu. Siguran sam da je uzbuđen što je na velikoj pozornici. Nema puno da izgubi. Mlad je i siguran sam da će imati veliku karijeru - zaključio je Đoković.

Holanđanin je do sada na Vimbldonu pobedio Federika Delbonisa, Rajlija Opelku i Tima van Rijthovena.

BONUS VIDEO: Poruka rumunske teniserke Andree Prisakariu čitaocima "Novosti"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju