SVETSKA antidoping agencija (VADA) oglasila se povodom glasina da je Rafael Nadal koristio nedozvoljena sredstva kako bi "umrtvio" stopalo tokom pohoda na 14. pehar na Rolan Garosu.

Šane

10.06.2022. 17:50

@Voja - Ajde da se ,,lažemo,, al stići će istina i oni će biti zadovoljni al bolesni... strašno , neka noleta i na 115. Mestu. Nek cuva dusu porodicu roditelje i državu... veze to nema sa životom..

Boba

10.06.2022. 17:51

Priča za naivne,on prima injekcije minimum 10 godina,posle svakog velikog uspeha on pravi pauzu da se očisti od medikamenata,umesto da najviše bude testiran iz razumljivih razloga to se ne dešava,najmanje se testira od vrhunskih tenisera,ko razume,shvatiće

Spaic

10.06.2022. 18:00

Sudbina modernih gladijatora ili profesionalnih sportista koji od sporta kao opijuma za mase zaradjuju mnogo para od njih zive i neki koji ih teraju da zarade jos više para. Kazu da je tesko nogama pod ludom glavom. Ali neka je i neko s ludom glavom živ i zdrav, jer i medju nama smrtnicima ima takvih koji koriste svoje telo da dodju do nekog cilja ili uspeha. Kako, pokazace telo kad ostari. Iz takvog tela, jadno unutrašnje biće nema kud. Ono je najbolje u coveku i zaslužuje saosecanje i zaštitu od njega samog i preteranih ambicija. Posebno ako covek koji sebe muči ima familiju, ženu ili muza, i decu kojima je stalo do njega kao divnog bića, i kada nije prvi, zdrav, najbolji, najbogatiji. Sto kazu Budisti, i Lama mora ujutro da naloži vatru da se ogreje. Nadajmo se i za Nadala da ce imati kraj koga da se ogreje.

Muki

10.06.2022. 18:29

Vrana vrani oci ne vadi.Ako nije dopingovan kako trci po 2-3-4 sata ko navijen sa "utrnutim stopalom" i to ne jedan mec nego 7-8 zaredom.Pa meni kad utrne noga ne mogu da mrdnem 5-10min. jer ne mozes da kontrolises utrnulost. Ali on je Nadal fenomen.JBG.

Rade

10.06.2022. 20:31

Smisao bavljenja sportom je zdrav život i zadovoljstvo. Ovo što radi sebi, (ili ga na to primorava neko drugi) je bolesno. Koje zadovoljstvo on ostvaruje? Gomilu para i titulu, prestiž? Ukoliko je to vredno ozbiljnog narušavanja zdravlja samo napred, lepa poruka se šalje ljubiteljima sporta. To što ga jako retko testiraju na doping budi ozbiljnu sumnju u čistoću njegovih pobeda ali i rada teniskih organizacija. Ovo me podseća na priče američkih marinaca koje sam čitao. Često su morali da ispucaju ceo magacin municije u talibane kako bi ih zaustavili. Kada su izvršili toksikološka analize krvi ubijenih nalazili su ogromne koncetracije raznih opijata.

Td

10.06.2022. 21:15

Prvo svaka povreda stopala,skocnog zgloba itd nosi sa sobom trajne posledice ukoliko se ne sanira...Druge nasledne ,genetske i sl bolesti se ne lece vec se drze pod kontrolom...Naravno u oba slucaja ono sto je zagarantovano su problemi i slabije preformanse u slucaju sportista...Jedan od nacina da se 'prevazidje' problem je upotreba odredjenih anabolika( dekadurabolin i slicni anabolici koji pomazu regeneraciji) ,koji pored uticaja na sam problem imaju i znacajan uticaj na preformanse(povecanje stamine,izdrzljivosti,misicnog tonusa,brzine isl)..Sto se tice anestetika,da pomaze u vidu ne osecanja bola,ali takodje i uticu na nemogucnost kontrole koriscenja regije tela gde su aplicirani,pa je persona u mogucnosti da shodno nemogucnosti osecaja jace udara posto nema onog osecaja istezanja i zamora...Doduse ovo ima i kontra efekat i povreda je neminovna,bol koji osecamo je ustvari telesni senzor koji nam govori da je doslo do problema nekog dela tela,kada ga iskljucimo zna se sta se desi...

Valjamte Popesku

10.06.2022. 21:30

Au kakve baljezgarije ovi pričaju..Još ga i opravdavaju i to ni manje ni više nego VADA. A ono kad je pre nekoliko godina pravio pauzu za koju su mu rekli da mora da napravi da ne bi bilo toliko očigledno da je dopingovan i da bi stigao da se očisti, to ništa,a?

saxon

11.06.2022. 00:57

Ma jel da.....e pa možda je baš ovu 14.osvojio na nedozvoljen način...sobzirom da se zna da je učestvovao u podkopavanju Djokovića još od Australije više mu ne verujem ništa....a i dobar prijatelj sa Gejtsom....sve su to prevaranti i bave se nameštaljkama

Iznogud

11.06.2022. 10:09

I ovo je casni clan wada, sram ga bilo. Onu devojcicu klizacicu razapeli na krst, oduzeli medalju, maltretirali celu ekipu zbog leka za koji nije ni znala da je nedozvoljen,zarazliku od ovog narkomana kojeg jos brane. Nemoralno, licemerno...

Zoran

11.06.2022. 13:01

Bilo koje sredstvo koje ste uzeli, a da bez njega ne bi bili u stanju da igrate bilo koji sport je doping. Bolestan ne ide da radi nego ide na bolovanje dok ne bude ozdravio. Mozete vi ovo kako hocete da zovete ali on bez tih inekcija ne bi osvojio titulu. Interesuje me da je Novak kojim slucajem....

Teča

11.06.2022. 14:25

Dvostruki aršini. Novak se "ne ubode", uhapse ga, zabrane mu da igra tenis i proteraju ga. Porom sledi medijska kampanja o njemu, kao da je ratni zločinac Nasuprot tome, Rafa na turnire dolazi na štakama, osvaja turnire, a nakon toga odlazi u kolicima. Bez stida i srama priča čemu su ga podvrgli, a svetski mediji ga kuju u heroja. Ali da, šta mi znamo? Mi ne znamo da mislimo i ne postoje medijske slobode koje će omogućiti da se stvar sagleda i iz nekog drugog ugla. Pametnom dosta.

Zoran

11.06.2022. 23:48

Od kako gledam Nadala, djelovao je da je uvijek drogiran, ludački izraz lica, trčanje do smrti, nemoguća kondicija, ludački pogled itd,itd. Ne znam ko je njega štitio od doping kontrole.

Markoni

12.06.2022. 08:29

Па Надал је западни човек...када је то комисија донела одлуку да све што он користи није допинг онда им треба веровати..с најмање тестирани спортиста снНовак међу најтестирснијим...као што је СЗО препоручила вакцине против ковида...да баш им верујем..као лањском снегу..

JA

13.06.2022. 00:23

Kako nema boljih performansi... Bolesno i bolno stopalo, nemoguće igrati... Sa blokadom igra kao dečkić od 20 godina, znači da mu je blokada pomogla da popravi 150% igru... O čemu pričamo?

Nina

18.06.2022. 11:47

Sto posto koristi neka nedozvoljena sredstva i sigurno se dopunjuje jer ne može jedan dan da ide na stake i sa se previja od bolova a stura dan trčao kao lud i nista ga ne boli i svi sumnjaju u njegov doping prvo sportisti pa i doktori.