SETIO SAM SE BRATA: Strahinja Rašović za "Novosti" o odlučujućem petercu u četvrtfinalnoj drami sa Italijom

S. K.

25. 07. 2023. u 21:16

STRAHINjA Rašović izrasta u jednog od lidera naše vaterpolo reprezentacije. Sjajni strelac bio je pribran kada je bilo najvažnije u penal seriji, strahovitim šutem doneo je Srbiji polufinale na SP.

СЕТИО САМ СЕ БРАТА: Страхиња Рашовић за Новости о одлучујућем петерцу у четвртфиналној драми са Италијом

M. Vukadinović

- U tom momentu sam pomislio na brata Viktora, jer on me uvek smiri pred penal seriju. Samo sam na njega mislio i bio miran - priča za "Novosti" Rašović.

Udarna igla Srbije je naglasio da je duel sa "azurima" bio onakav kakav je očekivao:

- Bilo je baš pakleno. Bili smo mirni i kada smo gubili i kada smo vodili, izjednačili u finišu, imali napad za pobedu. Bio je to duel dva izuzetna protivnika, odlučila je najmanja nijansa, penal serija.

U junaka četvrtfinala izrastao je i golman Branuslav Mitrović, koji je odbrani dva peterca:

- Najbitnije je da smo izborili polufinale, što je izuzetan uspeh. Dobro smo otvorili utakmicu, kontrolisali igru, nismo primali golove iz igre, samo sa igračem manje,a u tom segmentu možemo da budemo još bolji. Verujemo jedan u drugog, igramo do kraja i to je najbitnije.

Kapiten Nikola Jakšić smatra da im sledi najvažnija utakmica na šampionatu:

- Borili smo se od prvog do poslednjeg trenutka, imali uspone i padove, uspeli da pobedimo na penale, stvarno zasluženo. Samo, ovo ništa ne znači. Jesmo pregrmeli najtežu utakmicu na prvenstvu, ali čeka nas ona najbitnija, borba za medalju. Idemo da pobedimo Grčki, da uđemo u finale i napadnemo zlato.

Stevanović: Fantastični Branislav

- IMALI smo fantastičnog golmana Mitrovića koji je odličan za peterce. Znali smo da ćemo da pobedimo kada su šutevi sa pet metara odlučivali. Dobro smo počeli 2:0, Italija se vratila i onda se igralo gol za gol. Na kraju smo iskoristili tajm- aut i pogodili. Čestitam ekipi i nadam se da ovo nije poslednja reč na prvenstvu - istakao je za sajt Vodenih sportova seletor Uroš Stevanović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)