ISTORIJSKA KAZNA ZA HRVATSKU: UEFA je videla šta su hrvatski navijači uradili i odmah donela ovu odluku

Novosti online

25. 07. 2023. u 18:58

HRVATSKA ima dugačak niz nvijačkih ispada na domaćoj, ali i međunarodnoj sceni, no dosad se još nije susrela sa kaznom kakva joj je ovog ponedeljka izrečena.

ИСТОРИЈСКА КАЗНА ЗА ХРВАТСКУ: УЕФА је видела шта су хрватски навијачи урадили и одмах донела ову одлуку

Foto: M. V.

Naime, Fudbalski savez Hrvatske (HNS) će zbog ponašanja navijača na mečevima Lige nacija protiv Holandije i Španije, morati da plati kao nikada do sada.


Evo i kako hrvatski portal "Indeks" prenosi odluku UEFA:

"HNS je kažnjen zbog ponašanja dela hrvatskih navijača na utakmicama završnice UEFA Lige nacija. Protiv Holandije su hrvatski navijači rumunskom sudiji Ištvanu Kovaču skandirali "Cigane, cigane" te je HNS zbog toga kažnjen sa 70 hiljada evra i bez gledalaca na sledećoj gostujućoj utakmici u Jermeniji. Sa još 80 hiljada je kažnjen zbog baklji i bacanja predmet u teren. Ukupna kazna od 150 hiljada evra najveća je finansijska u istoriji HNS-a".


Inače, Disciplinska komisija UEFA ne samo da je spojila prijavljene incidente na utakmicama protiv Holandije i Španije (odigranim u Roterdamu) u jedan predmet, već je "zbog diskriminatornog ponašanja navijača" uslovno kaznila HNS da prvu iduću domaću utakmicu u okviru UEFA nadmetanja igra bez publike.

To će se dogoditi ako se u naredne dve godine desi sličan incident u "režiji" hrvatskih navijača poput ovog sa rumunskim sudijom Kovačem.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)