BRONZA ZA ĐURKOVIĆA: Srpski paraglajderista osvojio medalju u Kazahstanu, sad cilja tron Svetskog kupa

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

15. 06. 2023. u 14:04

VRŠČANIN Goran Đurković, svojevremeno najbolji paraglajderista na svetu, osvojio je bronzanu medalju na Otvorenom prvenstvu Kazahstana u preciznom sletanju paraglajderom na cilj.

БРОНЗА ЗА ЂУРКОВИЋА: Српски параглајдериста освојио медаљу у Казахстану, сад циља трон Светског купа

Foto: VSS

Do odličja je došao u konkurenciji 85 pilota iz 17 država, nakon devet takmičarskih serija i borbe sa komplikovanim meteorološkim uslovima.

On je na tom takmičenju učestvovao sa još trojicom paraglajderista iz Srbije. Ivan Pavlov je zauzeo sedmo mesto, Dejan Valek 13. mesto, a Miloš Timotić 15. mesto. Ekipno su bili šesti.

Srpska ekspedicija je danas, dan nakon završetka Otvorenog prvenstva, nastavila svoje takmičenje u Kazahstanu, učešćem na Svetskom kupu. Tu je konkurencija mnogo jača, jer učestvuje 100 pilota iz 25 država.

To je treće kolo Svetskog kupa. U toku 2023. ova takmičenja su održana na Tajlandu i u Turskoj, a nakon Kazahstana biće održana još u Indoneziji i Nemačkoj.

U Vazduhoplovnom savezu Srbije ponosno podsećaju da su 2022. godine takmičari iz Srbije osvojili sam vrh Svetskog kupa.

Dragan Popov iz Vršca bio je prvi, Goran Đurković, takođe iz Vršca, bio je treći, a Dejan Valek i Miloš Timotić iz SUVS „Zlatibor“ četvrti, i to u konkurenciji 187 takmičara iz preko 30 država.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!