SPEKTAKULARNO OTVARANJE SP U BOKSU: Pevaju Ina, Van Gog, a to nije sve...

Novosti online

17. 10. 2021. u 11:57

AIBA Svetsko prvenstvo u boksu za muškarce počinje 24. oktobra 2021. godine u 19:00 po lokalnom vremenu svečanom ceremonijom otvaranja u Štark Areni u Beogradu.

СПЕКТАКУЛАРНО ОТВАРАЊЕ СП У БОКСУ: Певају Ина, Ван Гог, а то није све...

FOTO: Bokserski savez Srbije

Ostalo je još samo sedam dana do jednog od najspektakularnijih šampionata u istoriji boksa. Događaj će privući pažnju čitavog sveta, sa više od 100 zemalja učesnica. 

Poznati bokseri sa svih kontinenata dolaze u Beograd da se takmiče na najvišem nivou i odrede najbolje od najboljih.   

Organizatori obećavaju nezaboravan događaj sa vrhunskim bokserskim zvezdama, međunarodnim i lokalnim slavnim ličnostima i zvaničnicima. 

U ceremoniji će učestvovati legendarni boks šampion i ambasador AIBA-e Roj Džons Junior, srpski glumac Miloš Biković, međunarodni glumac Said Taghmaoui, dvostruki svetski šampion AIBA-e Roberto Kamareljo i nemačka bokserka Zeina Nassar.

- Ovo će biti velika proslava boksa, rekao je predsednik AIBA -e Umar Kremlev i dodao: - Želimo da pokažemo celom svetu koliko je bokserska porodica jedinstvena i jaka. Ovaj događaj biće vrhunac godine za muška takmičenja. Radujemo se što vidimo naše vrhunske sportiste koji se takmiče za titulu prvaka sveta.

FOTO: Angelina Valentirović

Istog mišljenja je svetski bokserski as Roj Džons Junior.

- Zaista cenim ovu priliku da budem deo AIBA porodice i predstavljam boks kao AIBA ambasador. Ovo je novo poglavlje AIBA -e koje obećava da će pružiti poštenu šansu i poštenu borbu za svakog boksera sveta.

Francusko-američki glumac Said Taghmaoui, poznat i po ulozi u čuvenoj franšizi Džon Vik, pasionirani je ljubitelj plemenite veštine i biće gost Beograda i spetakla u Areni.

- Tako sam ponosan što sam ambasador AIBA -e kao strastveni ljubitelj boksa dugi niz godina. Jedva čekam da dođem u Srbiju, da vidim uzbudljive borbe i krunisane nove šampione sveta. Biće to veliki događaj.

FOTO: BSS

Slavna rumunska pevačica INNA, Dejan Petrović i Van Gog bend biće glavni akteri programa svečane ceremonije otvaranja Svetskog šampionata u Štark Areni. 

Gledaoci će uživati u nezaboravnim predstavama. Ono po čemu će ovaj 21. AIBA šampionat sveta u boksu za muškarce ostati zauvek u istoriji su i značajne novčane nagrade koje će po prvi put biti dodeljene osvajačima medalja na turniru, nagradni fond je 2,6 miliona dolara. Osvajači zlatnih medalja u svakoj kategoriji dobiće 100.000 dolara, srebro donosi 50.000 dolara, a oba bronzana boksera (polufinalista) biće nagrađena sa 25.000 dolara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati