"NEMAMO REPREZENTACIJU ZA BRITANIJU I TURSKU": Srbija u problemu za koje nema rešenje

Tanjug

18. 10. 2022. u 10:11

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je u emisiji "Top gol by Baho" da Srbija "nema reprezentaciju" za utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Velike Britanije i Turske.

НЕМАМО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ ЗА БРИТАНИЈУ И ТУРСКУ: Србија у проблему за које нема решење

FOTO: FIBA.Basketball

"Nemamo reprezentaciju! Svi igrači koji su igrali Evropsko prvenstvo sada neće igrati! Svi su u Evroligi i NBA. Sada imamo i Zvezdu i Partizan u Evroligi. Prošle godine smo imali sreće da je Partizan igrao Evrokup i tada su njihovi igrači mogli da dođu. Nijedan igrač Zvezde nije igrao u 'prozorima'. Nijedan! Imamo situaciju da ni Partizanovi igrači neće biti tu sada. Nemamo Micića, Jokića, Kalinića, Pokuševskog... Biće tu igrači koji su prošli ranije taj proces. Čak možda ni neko od njih neće biti tu. Za meč sa Velikom Britanijom imamo reprezentaciju, ali ne znam da li je imamo da ih pobedimo", rekao je Pešić.

On je pričao i o izgubljenim mečevima u kvalifikacijama od Belgije i Letonije.

"Kažu, kako je Belgija bolja od nas? Kako ste izgubili?! A ja kažem, mogli smo da pobedimo, ali su bolji od nas. Primera radi, Letonija je bila bolja od nas. Dok smo mogli, mi smo vodili, ali utakmica traje 40 minuta, a ne 10... Pa Turska je izgubila 28 razlike od Letonije, a igrala je sa tri NBA igrača! Prema tome, smirite se malo, jer niko više ne skida gaće kada nas vidi", izjavio je selektor.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Dvojezične državne škole sve traženije, a jedna se uskoro otvara i u Beogradu na vodi!