"BIO MI JE KAO BRAT" Dino Rađa se dirljivim rečima oprostio od Zorana Sretenovića

Novosti online

29. 04. 2022. u 08:12

SMRT nekadašnjeg košarkaškog reprezentativca Zorana Sretenovića šokirala je sportsku javnost u regionu, a posebno je pogodila njegovog bivšeg cimera iz slavnih dana splitske Jugoplastike.

БИО МИ ЈЕ КАО БРАТ Дино Рађа се дирљивим речима опростио од Зорана Сретеновића

Foto: N.Paraušić

Sreta je u Jugoplastiku stigao 1986. sa Božom Maljkovićem i u narednih pet godina osvojio tri Evrolige, četiri puta bio šampion Jugoslavije i osvojio dva Kupa. 

Rađa je iz Splita otišao sezonu ranije.

- Zadnjih šest meseci su postali takvi da me je strah da se javim na telefon. Koliko je dobrih ljudi i prijatelja otišlo. Sreto mi je bio kao brat. U ono doba smo bili cimeri i provodili najviše vremena zajedno. U prvom redu je bio čovek. Zajebant od glave do pete. Taj ni sekunde nije bio ozbiljan, osim kad je igrao. A kad je igrao - kompjuter u glavi. Taj je znao sve šta treba u svakom trenutku. Bio je pravi plej koji je držao uzde jedne moćne ekipe i svi su ga obožavali. Muda kao dinje, odbrana za primer, a i kad bi dao dva koša, igrao je odličnu utakmicu. Kakva je to glava bila. Druže moj, neka ti je laka zemlja - napisao je Rađa na svom Instagram profilu.

Mnogi Rađini pratioci reagovali su na ovu objavu izrazima saučešća i pohvalama  Sretenovića kao igrača i čoveka:

- Bio je dobri duh Jugoplastike - jedan je od komentara.

Sretenović je drugi igrač šampionske Jugoplastike koji je prerano napustio ovaj svet u samo četiri meseca, pošto je krajem decembra preminuo Goran Sobin.

BONUS VIDEO - Novak sa starim prijateljima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a