DŽIKIĆ PRED FMP: Igraju agresivno, moramo da odgovorimo njihovoj energiji

Novosti online

25. 09. 2021. u 15:16

TRENER košarkaška Budućnosti, Aleksandar Džikić, pred utakmicu sa FMP-om ističe da njegova ekipa mora da odgovori energijom, pošto rival igra agresivno preko celog terena.

ЏИКИЋ ПРЕД ФМП: Играју агресивно, морамо да одговоримо њиховој енергији

FOTO: N. Paraušić

Ipak, Podgoričani su favoriti, posebno što se utakmica igra u "Morači".

- Naš protivnik je promenio sastav u odnosu na prošlu godinu. Imaju vrlo agresivan trio na bekovskim pozicijama, sa agresivnim krilnim igračima koji mogu da igraju na više pozicija. Imaju visinu, mogu da igraju i u formaciji i sa nižom postavom, u kojoj koriste Tasića kao centra koji se otvara na tri poena - rekao je Džikić, a preno klub.

Strateg Budućnosti je istakao i da su pratili igre tima iz Železnika u pripremnom periodu.

- Ispratili smo njihove igre u predsezoni, videli smo da igraju agresivno preko celog terena, sa puno udvajanja, kao i preuzimanja u postavljenoj odbrani i za to smo spremni. Moramo da pariramo njihovoj energiji - zaključio je Džikić.

Centar crnogorskog kluba, Zoran Nikolić smatra da će FMP u Podgoricu doći vrlo motivisan.

- Ne smemo da se opustimo, moramo da uspostavimo tempo koji nama odgovara od prvog minuta i da ga kontrolišemo tokom celog meča. Čeka nas težak meč u kome moramo da budemo spremni na njihovu agresivnost od prvog minuta - zaključio je Nikolić.

Utakmica Budućnost - FMP igra se sutra od 19 sati.

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice