BEJL JE MNOGO KOŠTAO REAL: Velšanin je za svaki minut na terenu dobio 14.450 evra

V. N.

17. 09. 2020. u 20:29

KADA je u leto 2013. godine Geret Bejl prešao iz Totenhema u Real Madrid, za rekordan 101 milion evra, činilo se da je to bio pogodak u središte mete.

БЕЈЛ ЈЕ МНОГО КОШТАО РЕАЛ:  Велшанин је за сваки минут на терену добио 14.450 евра

FOTO: AP

Posle sedam godina je jasno da Real jedva čeka da se "ratosilja" Velšanina, koji povremeno svojim fudbalskim potezima podseti zašto je bio onako skup, ali sve češće potezima van terena potvrđuje da od njega ima mnogo više štete nego koristi.

Real Madrid je konačno u prilici da se otrgne iz preskupog zagrljaja i Bejla pošalje u London, ovog puta na pozajmicu Totenhemu. Neki kažu, da bi ga možda i za džabe pustili, samo da ne pravi više probleme u svlačionici, u loži, na tribinama. Malo ko danas može da poveruje da se Bejl za sedam godina nije ni potrudio da nauči pet prosto proširenih rečenica na španskom jeziku, a igra za klub u kojem je to jedna od obaveza, bar dok je Serhio Ramos gazda na terenu i van terena...

Engleski mediji su juče izračunali da je samo u prošloj sezoni svaki Bejlov minut na terenu koštao Madriđane ravno 14.450 evra, jer je Velšanin nastupao ukupno 1.260 minuta za "blankose" na samo 20 mečeva. Sa zebnjom se u Realu pitaju šta će se desiti na kraju Bejlove jednogodišnje pozajmice Totenhemu, jer mu ugovor sa Madriđanima ističe tek 2022.

BROJKE VELŠANINA U ŠPANIJI

DOK je Bejl na izlaznim vratima iz Reala, evo samo nekih brojki za sezonu 2019/2020: dao je samo tri gola, što je 5,5 miliona funti po golu, 41 put je šutnuo ka golu, što je 405.000 funti po meču, imao je dve asistencije što je 8,3 miliona funti po utakmici...

Naravno, branioci lika i dela Gereta Bejla uvek mogu da pitaju upravu Reala ili trenera Zidana, može li se bilo koji minut ili evro kompenzovati sa ona dva evrogola u finalu Lige šampiona pretprošle godine kada je u finalu u Istanbulu, zaslugom i golmana Karijusa, pao Liverpul (3:1).

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna