NIJE SAN, "KRALJ" JE TU: Euforija u Junajtedu posle povratka velikana Kristijana Ronalda

B. A.

28. 08. 2021. u 20:56

DOBRO jutro, navijači. Nije bio san, "kralj" se vratio. Tako se u ranim subotnjnim časovima Mančester junajted obratio fanovima putem zvaničnog sajta, da ih "uveri" da su dešavanja iz prethodne večeri java, i da će velikan Kristijano Ronaldo (36) posle 12 godina ponovo obući dres Mančester junajteda.

НИЈЕ САН, КРАЉ ЈЕ ТУ: Еуфорија у Јунајтеду после повратка великана Кристијана Роналда

FOTO: EPA

Nisu se radovalo same pristalice "đavola". Kako pišu ostrvski mediji, nastalo je oduševljenje u svlačionici među igračima kada je potvrđen dolazak petostrukog dobitnika "Zlatne lopte", a menadžer Ole Gunar Solskjer nije prestajao da se smeška. Kako i ne bi, kada je Norvežanin dobio superdžokera u borbi za povratak titule u Junajted, pehar koji se čeka još od 2013, kada se oprostio neprevaziđeni Aleks Ferguson.

SKOČILE DEONICE I "INSTAGRAM"

"EFEKAT Ronaldo" se odmah osetio, dok još Portugalac nije zgazio travu "Old Traforda". Tako su deonice Mančester junajteda na njujorškoj berzi skočile za osam odsto, odnosno, vrednost kluba je porasla za skoro 250 miliona evra.

Takođe, "đavoli" su u roku od sat vremena dobili 1,1 milion novih pratilaca na društvenoj mreži "Instagram", što je u ovom modernom vremenu veoma bitno.

Zasad nije poznato ko je odigrao ključnu ulogu u tome da se Ronaldov automobil preusmerio na crveni deo Mančestera, pošto je najpre krenuo ka plavom. Ali, prema navodima Engleza, na "Old Trafordu" je nastala opšta mobilizacija kada se pročulo da Kristijano kreće da potpiše ugovor sa ljutim rivalom Sitijem. Fudbaleri, osoblje... svi su pritisli upravu da se tako nešto ne dozvoli. I uspelo im je.

- Ronaldo, dobro došao. Tvoj agent Bruno - našalio se, a možda je bio i ozbiljan vezista Junajteda i zemljak Fernandeš na "Tviteru", budući da je sebi pripisao zasluge za senzacionalni transfer.

Ko god da je sredio stvar (dvogodišnji ugovor, plata 25 miliona po sezoni), automatski je povećao apetite svih u Junajtedu. Sa Fernadešom, Pogbom, Megvajerom, De Heom, uz mlade Rašforda i Grinvuda, uz one iskusnije poput našeg Nemanje Matića i Edinsona Kavanija, to je tim koji može da se bori za sve trofeje. Dobro su to znali u Sportingu, Realu, Juventusu, i ranije Mančesteru, da kada imate Ronalda u ekipi, praktično vodite 1:0.

U prvom mandatu na "Old Trafordu" od 2003. do 2009, Kristijano i Junajted su zajedno osvoji tri domaća prvenstva, kao i Ligu šampiona. I jedna i druga strana bi odmah potpisale da se istorija ponovi.

Sedmica je zauzeta, ali tu je "28" u kojoj je počeo karijeru

MALI problem Kristijanu mogla bi da predstavlja činjenica da mu je kultna "sedmica" zauzeta, budući da je pod tim brojem registrovan Edinson Kavani, i nikada se u istoriji Premijer lige nije desilo da posle početka sezone dođe do zamene.

Kako sada stvari stoje, Ronaldo je najbliži odluci da uzme "28", koji je nosio kao početnik, a trenutno su slobodni još 12, 15, 24, 30 (broj koji je uzeo Mesi u PSŽ), 31, 33, 35, 40.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna