POKLONILI SE SENAMA RATNIKA: Prinčevski par oduševljen lepotama zapadne Srbije

Novosti online

utorak, 04. 08. 2020. u 07:25

ПОКЛОНИЛИ СЕ СЕНАМА РАТНИКА: Принчевски пар одушевљен лепотама западне Србије

Foto Instagram/danamaar

PRINC Filip Karađorđević nedavno se, sa suprugom Danicom i dvogodišnjim sinom Stefanom, vratio iz Londona u Srbiju, gde nameravaju da ostanu i žive.

Filip je drugi sin Aleksandra Karađorđevića i princeze Marije da Glorije od Orleana i Bragance, a kada se u oktobru 2017. u Sabornoj crkvi u Beogradu oženio Danicom, ćerkom slikara Cileta Marinkovića, bilo je to prvo kraljevsko venčanje u Srbiji posle sto godina. Prinčevski par je u nedelju obilazio Srbiju, a impresije je na društvenim mrežama podelila princeza Danica:

- Lepa li je naša zapadna Srbija! Danas nam je bilo zadovoljstvo da posetimo Mačkov kamen, povodom proslave slave Hrama Svetog Stefana Visokog, posvećenog svim junacima koji su svojim životima branili otadžbinu u krvavim bitkama koje su se tu desile. Uz veliku emociju smo upalili sveće i poklonili se senama naših slavnih ratnika, dok su Soko grad i manastirski kompleks, posvećen svetom vladiki Nikolaju Velimiroviću kod Ljubovije, ostavili na nas poseban utisak.

Foto Instagram/danamaar

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Banaćanin

04.08.2020. 12:27

Ma kakav princ i princeza. Objavite im imena i prezimena bez titule, jer prvo Srbija je Republuka, a ne kraljevina. A drugo, sami pištete "da su se vratili iz Londona". Šta će nam ti paraziti? Zar malo imamo neradnika! Misle, kao i autor teksta, da će Srbija promeniti svoje društveno uredjeni i od Republike postati kraljevina. Malo morgen!!!!

posmatrac iz daleka

04.08.2020. 13:46

@Banaćanin - Dali bi isti ovakav kometar napisao da se radi o Habsburgovima. Budi srecan covece da nismo drvo bez korena. kao neki nasi susede koji u krvavim okrsajima pokusaju da iskonstruisu delicak istorije za koji bi mogli da se grcavito drze. Budi srecan Banacanine ako si SRBIN !!!

Banaćanin

04.08.2020. 15:35

@posmatrac iz daleka - @posmatrač iz daleka -ja sam pravi srbin, a kad se pomene dinastija Karadjordjevića , prosto me sramota što su moji preci dozvolili da tamo neki pohlepni Aleksandar Karadjordjević vlada Srbijom, i stvori umesto Srbiju gde god su bili Srbi u propaloj Austrougarskoj, on je hteo Jugoslaviju, i zbog toga i dan danas Srpki narod ispašta. Što se tiće Habsburgovaca, pa njih više ne spomonje, čak ni u njihovoj Austriji. Za mene Karadjordjvići nisu nikavi koreni. To je trulež. Svati već jednom. Kraljevinu su stvorili Obrenovići, ali ti to neznaš i nećeš da znaš.

posmatrac iz daleka

05.08.2020. 00:00

@Banaćanin - Ne trba da se nervias ako pises neki komentar. To dovodi do pravopisnih gresaka i pisanja reci SRBIN sa malim slovom . Ne znam koliko ti znas , pa ti nikada nebih rekao da ne znas. biilo sta. Mi se ipak razlikujemo jer nase knezevine i kraljevine delimo po njihovim vladarima. Nisu Srbi imali samo jednu dinastiju. Mnogo godina pre Obernovica, su vladal i Nemanjci, pa bi po tvojoj filozofiji oni (Nemanjici ) trebali da budu jedini PRAVI. Nisu Karadjordjevici svi Aleksandar (PetraII ) karadjordjevic. Ima ih mnogo, Pa i nekih koji su ostavili duboke tragove u nasoj kulturi. Procitaj nesto o Pavlu Karadjordjevicu. Mozda ces malo revidirati svoje misljenje o toj plemickoj porodici o kojoj sudis po postupcima jednog njihovog clana. Necemo dalje. Nema potrebe. Nisam ja rode protiv Obrenovica niti protiv bilo kog Srbina. Samo treba hladne glave citati i pisati. Ako se moze to danas.