SREDSTVA I OPREMA VREDNI 46 MILIONA KM – Fond: Sve bolnice u Srpskoj adekvatno snabdevene

R. S.

21. 04. 2021. u 15:25

TROŠKOVI nabavki zaštitne opreme i medicinskih sredstava za bolnice u Republici Srpskoj, koje su realizovane preko Fonda zdravstvenog osiguranja RS (FZO) od početka pandemije viursa korona do danas, iznosili su ukupno 46 miliona KM.

СРЕДСТВА И ОПРЕМА ВРЕДНИ 46 МИЛИОНА КМ – Фонд: Све болнице у Српској адекватно снабдевене

Foto: Vlada RS

Takođe, FZO RS trenutno sprovodi proceduru oko nabavke dodatne opreme vredne deset  miliona KM.

- Zdravstvene ustanove Republike Srpske su od početka pandemije u potpunosti snabdevene dovoljnim količinama potrebne zaštitne opreme i medicinskim sredstvima, što je od ključnog značaja za adekvatno lečenje obolelih i sprečavanje širenja virusa korona - poručili su danas iz FZO RS.

Do sada je nabavljeno 19,3 miliona rukavica vrednosti 3,3 miliona KM, 56.000 PCR testova za 1,5 miliona KM, 235.000 zaštitnih odijela vrednosti 7,3 miliona KM, 20,8 miliona troslojnih zaštitnih maski koje su plaćene 12,1 milion KM, stotine hiljada drugih vrsta maski, kaljače, 2.000 toplomjera, 165 respiratora i aparata vrednih 14,9 miliona KM i drugo.

Nabavka opreme je još početkom pandemije poverena FZO zbog hitnosti i procene da će oni zbog iskustva sa centralizovanim nabavkama najbolje odgovoriti ovom zadatku, što je i potvrđeno.

Takođe, i druge institucije, poput Instituta za javno zdravstvo RS, nabavljaju određenu opremu za borbu protiv kovid - 19, a u više navrata je Srpskoj i donirana oprema, te je ukupna vrednost zaštitne opreme i medicinskih sredstava znatno veća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)