VRTIĆ NEĆE RADITI DVE NEDELJE: Među zaraženima u Prnjavoru i vaspitačica

N. ĐURIĆ

26. 07. 2020. u 17:51

PRNjAVOR- U protekla 24 časa, na području opštine Prnjavor registrovano je pet novih slučajeva zaraze virusom korona, a nakon što se saznalo da je među njima i jedna vaspitačica, odmah je obustavljen rad u ovdašnjem Dečijem vrtiću „Naša radost“.

ВРТИЋ НЕЋЕ РАДИТИ ДВЕ НЕДЕЉЕ: Међу зараженима у Прњавору и васпитачица

Dečiji vrtić „Naša radost“ u Prnjavoru / Foto N. Đurić

- Opštinski štab za vanredne situacije održao je danas telefonsku sjednicu, nakon što je dobio informaciju da je jednoj od vaspitačica u JU Dječiji vrtić „Naša radost“ stigao pozitivan nalaz na virus korona. Štab je naložio JU Dečiji vrtić „Naša radost“ da obustavi rad u narednih 14 dana i da u naredna dva dana organizuje smeštaj djece čiji roditelji nisu trenutno u mogućnosti da organizuju čuvanje dece-saopšteno je danas iz prnjavorskog Opštinskog štaba.

Rad u JU Dječiji vrtić „Naša radost“ u naredna dva dana, navedeno je u saopštenju, treba da bude organizovan u skladu sa svim higijensko epidemiološkim preporuka, a Higijensko – epidemiološka služba Doma zdravlja će napraviti procjenu epidemiološke situacije i obavijestiti kontakte vaspitačice pozitivne na virus korona.

Inače, od ukupno njih petoro novozaraženih, tri novozaražena lica su mlađe životne dobi, dve žene i jedan muškarac, dok su dve osobe srednje životne dobi, muškog i ženskog pola.

Većina novozaraženih epidemiološki se vezuje za prethodne slučajeve zaraze virusom korona, pogotovo, kako su „Novosti“ pisale, sa jednog krštenja.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalaze 142 osobe. A, od početka pandemije, na području opštine Prnjavor registrovana su 103 lica zaražena virusom korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!