DRAMA U DERVENTI: Policajci sa drveta spasili muškarca spremnog na samoubilački skok sa omčom oko vrata

Novosti online

16. 07. 2020. u 16:23

PATROLA derventskih policajaca spasila je život 38-godišnjem D.J. iz tog grada, koji je pokušao da izvrši samoubistvo vešanjem.

ДРАМА У ДЕРВЕНТИ: Полицајци са дрвета спасили мушкарца спремног на самоубилачки скок са омчом око врата

Foto: Depositphotos

U spašavanju je učestvovalo čak šest policajaca, a očajni čovek je bukvalno skinut sa grane drveta, sa već namaknutih konopcem oko vrata.

Do nesvakidašnje drame je došlo u sredu oko 23,45, u Ulici 1. maja. Kako „Novosti“ saznaju, sat pre, otac je prijavio Policijskoj stanici Derventa da mu se sin udaljio iz stana sa porukom „da se neće više vraćati“. Otac je izrazio zebnju da sin ima nameru da se ubije.

- Odmah po prijavi policijski službenici krenuli su u obilazak terena u cilju pronalaska navedenog lica. Ubrzo je Policijska stanica zaprimila anonimnu prijavu da je u ulici 1. maja u Derventi uočeno navedeno lice i da u ruci ima konopac, te da najverovatnije ima namjeru da se samopovredi. Policijski službenici su se odmah uputili na navedenu lokaciju prilikom čega su uočili navedeno lice na stablu, nakon čega su mu oprezno prišli zadržali ga rukama u položaju da se ne može namjerno osloboditi od grane za koju se držalo, te oslobodili kraj konopca koji je bio vezan oko vrata, a zatim ga bezbjedno spustili na tlo-navedeno je danas iz Policijske uprave Doboj.

Izvor „Novosti“ navodi da je život 38-godišnjaku bukvalno visio o koncu. Policija ga je zatekla sa rukama i nogama na granama, na jednoj je bio vezan kraj konopca, a drugi njemu oko vrata.

-Sa omčom oko vrata spremao se na smrtonosni skok. Od tragedije je nedostajao samo tren da se spusti. Srećna je okolnost da se na mestu drame našao dovoljan broj policajaca koji su ga prdržavajući za telo, uspeli da odvežu konopac i bezbedno ga spuste na zemlju. Čovek je čitavo vreme histerično plakao i govorio kako „to više ne može da izdrži i živi“-priča naš izvor.

Policajci su potom D.J. službenim vozilom prevezli u Dom zdrablja Derventa, odakle je prebačen u dobojsku bolnicu, gde je zadržan na lečenju.

ODVAŽNI PROFESIONALCI

POLICIJSKA uprava Doboj se javno zahvalila građanima na saradnji tokom snoćnje akcije spašavanja.

-U akciji spašavanja učestvovali su policijski službenici Darko Tošić, Zoran Kovačević, Branko Pašić, Vladimir Knežević, policijski pripravnik Marko Kovačević, i šef smene Slaviša Vujasinović-navela nam je Dragana Kerkez, portparolka PU Doboj.

Ovo je, inače, samo jedan od slučajeva poslednjih godina gde su odvažni derventski policajci svojom profesionalnošću uspeli da spasu živote sugrađana koji su se odlučili da sa ovog sveta odu, kako smo pisali, mahom, skokom sa gradskih mostova u reku ili u bunar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!