DUČIĆEV GRAD BELEŽI SVE BOLJE TURISTIČKE REZULTATE: Svi hoće za 1. maj u Trebinje

D.Curać

20. 04. 2023. u 14:10

TREBINjE i u ovoj godini beleži značajan turistički rast, a protekli vaskršnji praznici pokazali su da se u ovoj 2023. godini mogu očekivati novi rekordi kada je u pitanju ta privredna grana.

ДУЧИЋЕВ ГРАД БЕЛЕЖИ СВЕ БОЉЕ ТУРИСТИЧКЕ РЕЗУЛТАТЕ: Сви хоће за 1. мај у Требиње

D. Curać

Tako je prema podacima Turističke organizacije Trebinje, ovaj grad posetio veliki broj turista iz regiona, koji su već rezervisali skoro sve kapacitete i za predstojeće prvomajske praznike.

- Stanje sa rezervacijam nas veoma raduje jer je više od 90 odsto smeštajnih kapaciteta već rezervisano. Samo u prva tri meseca ove godine turistički promet u Trebinju bio izvanredan, broj turista prešao je 20.000, što je za oko 22 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Sve to govori da nas očekuje još jedna izuzetna turistička godina - istakao je Žarko Vico iz Turističke organizacije Grada Trebinja.

Trebinje je tokom prolećnih dana bilo prepuno gostiju iz regiona, velike gužve viđene su u restoranima gde se praktično nije moglo ući bez rezerveacije.

Početkom godine mogu biti zadovoljni i u "Grada sunca" koji je sa svojim različitim sadržajima postao jedna od najpopularnijih destinacija za goste koji posete jug Srpske.

MEĐUNARODNI SUSRETI

U SEPTEMBRU je planirano održavanje prvih međunarodnih susreta turističkih radnika u Trebinju, koji će biti organizovani zajedno sa Beogradom. Cilj je da se u Hercegovini okupe svi turistički radnici iz regiona i šire, kako bi se ujedinile ponude koje bi bile interesantne na svetskom tržištu.

Ipak, u TO namarevaju da svoju ponudu prošire na celu Evropu, kao i druge kontinente.

- Turizam je oblast u koju se mora stalno ulagati. Ne mora da znači da ako smo protekle godine ostvarili odlične rezultate, da ćemo to ponoviti i ove, bez obzira na dobar početak. Mi smo toga svesni, pratimo strategiju razvoja turizma Grada Trebinja i mada smo fokusirani na regionalna tržišta, pokušavamo da privučemo što veći broj gostiju iz dalekih zemalja - dodao je Vico.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda