DŽOMBIĆ SVEDOK SVOJE ODBRANE: Nastavak suđenja bivšem premijeru Republike Srpske

S. M.

16. 01. 2023. u 18:58

BIVŠI premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić koji je optužen za zloupotrebe službenog položaja prilikom dodele milionskog kredita Investiciono-razvojne banke Srpske zvorničkom preduzeću "Energolinija", biće svedok odbrane.

ЏОМБИЋ СВЕДОК СВОЈЕ ОДБРАНЕ: Наставак суђења бившем премијеру Републике Српске

Aleksandar Džombić, Foto Una

Ovo je danas na suđenju Džombiću u banjalučkom Okružnom sudu najavio njegov advokat Zoran Bubić. Dodao je da će Džombić biti saslušan nakon izvođenja ekonomsko -finansijskog veštačenja koje su zahtevali i koje bi trebalo da bude završeno do početka februara.

Svedok odbrane Obrad Belenzada, bivši predsednik Konfederacije sindikata Republike Srpske, ni ovaj put se nije pojavio u sudu i advokat Bubić rekao je da odustaju od njegovog saslušanja. Džombićeva odbrana je sudu kao dokaz predala ugovor o obavljanju knjigovodstveno-finansijskih poslova između zvorničkih preduzeća "Alumina" i "Energolinija".

- Iz tog ugovora vidi se da je "Alumina" obavljala knjigovodstvene poslove za "Energoliniju". Taj ugovor je produžavan sve do stečaja "Energolinije" 2016. i 2017. godine - rekao je Bubić.

Republičko tužilaštvo tereti Džombića za malverzacije prilikom dodeljivanja 19,4 miliona KM kredita Investiciono- razvojne banke "Energoliniji". Terete ga i da je zvao tadašnjeg direktora IRB Milenka Pavlovića, kako bi ga ubedio da treba da prihvati zahtev za kredit toj kompaniji.

Pavlović je to odbio i dao ostavku, a nakon toga je pomenuto preduzeće ponovo podnelo zahtev za kredit od 19,4 miliona KM, a Džombić je 16. februara 2012. godine potpisao odluku o odobravanju kredita.

Suđenje Džombiću nastavlja se 14. februara saslušanjem veštaka odbrane.

ZLOUPOTREBE

ALEKSANDAR Džombić se tereti za zloupotrebu službenog položaja prilikom dodeljivanja 19,4 miliona KM kredita IRB "Energolinija". Navodi se da je tom prilikom on bio svestan da kredit neće moći biti vraćen zbog nesposobnosti firme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024