PREDLOG ZA RUČAK: Pileći file i kuglice od krompira zapečene u rerni - obrok za poželeti (VIDEO)

Novosti online

11. 11. 2023. u 13:00

DANAŠNjI predlog za ručak je piletina pripremljena na malo neobičan i netradicionalan način.

ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Пилећи филе и куглице од кромпира запечене у рерни - оброк за пожелети (ВИДЕО)

Printskrin JUtjub/na Samirin način

Sastojci:

400gr pilećeg filea

100gr praziluka
300gr tikvica
6 čena belog luka
50gr slaninice
150ml pavlake za kuvanje + 50ml vode
oko 100gr sira(kačkavalja)
oko 2 kaškike parmezana
malo soli i bibera
1 kašika paradajz pirea

Za pire krompir:

700gr krompira

2 kašike rendanog kačkavalja

Printskrin JUtjub/na Samirin način

Priprema:

U dubljem tiganju na masnoći prodnistajte sitno seckano pileće belo meso. Kada se prodinsta, pokupite ga iz tiganja u tanjir, a na toj masnoći predinstajte praziluk i beli luk. Zatim dodajte seckanu tikvicu i slaninicu, a potom i začine, i pavlaku za kuvanje. Kada se sve skrčka, vratite u taj sos piletinu i sve izmešajte. Preručite sve u vatrostalnu činiju, a potom od pire krompira pravite loptice koje ćete staviti po vrhu smese. Zapecite sve u rerni, pospite sa još malo kačkavalja i peršuna i poslužite toplo.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)