GOTOVA ZA 15 MINUTA, PREUKUSAN I JEDNOSTAVAN RUČAK: Posna pasta sa pečurkama, za celu porodicu

Novosti online

24. 12. 2023. u 11:36

KADA nemate vremena, posna pasta sa pečurakama je idealna opcija za ručak .

ГОТОВА ЗА 15 МИНУТА, ПРЕУКУСАН И ЈЕДНОСТАВАН РУЧАК: Посна паста са печуркама, за целу породицу

Foto Shutterstock

Posna pasta sa pečurkama je ukusno jelo koje kombinuje testeninu s bogatom i aromatičnom smesom šampinjona, povrća i začina.

Za dodatni miris i svežinu, možete je posuti svežim seckanim peršunom pre posluživanja. Pasta sa šampinjonima je izvrsna opcija za sve ljubitelje ukusnih, biljnih obroka.

Potrebno:

* 1 pakovanje špageta

* 2-3 kašike maslinovog ulja
* 30 g putera
* 1 crni luk
* 2-3 čena belog luka
* 400 g pečuraka
* 240 ml bujona od povrća
* 350 ml posne pavlake za kuvanje
* 1 kašičica timijana
* 1/4 kašičice muškatnog oraščića
* 3-4 kašike seckanog peršuna

Priprema:

Stavite špagete da se kuvaju, a u međuvremenu istopite puter sa maslinovim ulje i dodajte sitno seckani crni luk. Pržite par minuta, a onda dodajte i sitno seckani beli luk.

Posle minut dodajte seckane pečurke, posolite, pobiberite i pospite timijanom. Zatim sipajte sipajte bujon, posnu pavlaku za kuvanje, malo biljnog sira i muskatni oraščić.

Kada krene da vri dodajte oceđenu testeninu i promešajte. Ukrasite peršunom, prijatno!

(StvarUkusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)