PAPA NE ODUSTAJE OD SVOJIH NAMERA: Sledeće nedelje odlazi u Irak

Tanjug

27. 02. 2021. u 23:47

IAKO je ambasador Vatikana u Iraku, koji je trebalo da ima važnu ulogu prilikom dolaska pape u tu zemlju najavljenog za iduću sedmicu, pozitivan na korona virus, poseta katoličkog poglavara neće biti odložena.

ПАПА НЕ ОДУСТАЈЕ ОД СВОЈИХ НАМЕРА: Следеће недеље одлази у Ирак

Foto: EPA

Ambasador, nadbiskup Mitja Leskovar, koji je trebalo da bude ključna osoba prilikom posete pape Franje planirane od 5. do 8. marta, rekao je Rojtersu da se on i nekoliko drugih članova ambasade Vatikana u Iraku osećaju dobro i da su u samoizolaciji.

Leskovar je rekao da se zbog njihove bolesti neće odložiti papin program i da će sve biti održano kako je i planirano.

Papa Franja bi trebalo u petak da započne četovorodnevnu posetu Iraku, prvu posetu jednog pape nakon duže vremena ovoj zemlji, kako bi pružio podršku hiršćanskoj zajednici koju su desetkovali ratovi i islamski pobunjenici, piše Rojters.

Pape Jovan Pavle Drugi i Benedikt Šesnaesti nisu mogli da posete Irak iz bezbedonosnih razloga, a kako je ovaj put pape Franje isplaniran još u decembru, neće biti odložen ukoliko to epidemiološka situacija u Iraku bude dozvoljavala.

Irak od nedavno beleži nagli skok broja zaraženih zbog kojeg su valsti zabranile putovanja između provincija.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)