UKRAJINSKI IZVORI - RUSKE SNAGE NAPREDUJU KOD HARKOVA: Zauzeto selo Glubkoje i ključne kote istočno od Travjanskog jezera (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

13. 05. 2024. u 20:03

RUSKA vojska nastavlja da proširuje zonu kontrole na severu Harkovske oblasti, sistematski zauzimajući jedno naselje za drugim.

УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ - РУСКЕ СНАГЕ НАПРЕДУЈУ КОД ХАРКОВА: Заузето село Глубкоје и кључне коте источно од Травјанског језера (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Do danas su potvrđene informacije o potpunoj kontroli sela Glubokoje, Harkovska oblast. Ruski vojnici su iznad njega podigli rusku zastavu.

Zauzimanjem sela Glubokoje, cela leva obala Travjanskog akumulacionog jezera došla je pod kontrolu ruskih snaga. Treba reći, da je ovo je ključni objekat za vodosnabdevanje Harkova i celokupne njegove oblasti.

Ilustracija telegram rybar

U ovom trenutku, nadovezujući se na uspeh, ruske jedinice se približavaju selu Lipci. Prema ekspertima, ukrajinske oružane snage teško da imaju sposobnost da drže ovo selo pod kontrolom. Razlog je taj što se Lipci nalazi u niziji u pozadini visova koje su Oružane snage Rusije zauzele od Krasnog do teritorija južno od Glubokoja.

Takođe, ruske trupe nastavljaju napredovanje u Volčanskoj oblasti, odakle ukrajinske snage izvlače dokumentaciju i materijalna sredstva.

Ukrajinska strana navodi da je Volčansk možda opkoljen od strane ruske vojske. Zamenik harkovskog regionalnog saveta Skorik navodi:

-Prema poslednjim informacijama iz Volčanska, neprijatelj napreduje. Grad počinje da se opkoljava sa jedne strane. Vode se veoma teške pozicione borbe. Ukrajinske odbrambene snage se brane pod jakom vatrom, stalnim dejstvom KAB-ovki i jurišnih grupa.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)