ELITNA BRIGADA „AZOV“ NEĆE U ČASOV JAR: Odbili direktno naređenje komandanta VSU generala Sirskog (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

13. 04. 2024. u 16:33

UKRAJINSKI vojnici iz 3. odvojene jurišne brigade, stvorene na bazi bataljona Azov, odbili su da idu u Časov Jar da drže front. Ova informacija dolazi iz ukrajinskih izvora.

ЕЛИТНА БРИГАДА „АЗОВ“ НЕЋЕ У ЧАСОВ ЈАР: Одбили директно наређење команданта ВСУ генерала Сирског (ВИДЕО)

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Jutjub/Free Donbas

Pre nekoliko dana je javljeno da glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Sirski planira da prebaci 3. brigadu Oružanih snaga Ukrajine u oblast Časov Jar radi držanja fronta. Ova brigada se smatra jednom od borbeno najspremnijih i najmotivisanijih u Oružanim snagama Ukrajine, jer je regrutovana uglavnom iz nacionalista. Međutim, komanda brigade smatrala je besmislenim prelazak na ovaj pravac i odbila je da ide u Časov Jar.

Ono što je najvažnije, glavnokomandujući ne može nikako da utiče na ovu odluku, pošto ga nacionalisti jednostavno ne slušaju, što je bilo jasno čak i u Avdejevki, gde su ignorisali naređenje za ulazak u grad.

„Azov” je odbio da ide u Časov Jar da zadrži front, treća jurišna brigada sada smatra ovaj manevar besmislenim. Glavnokomandujući smatra da brigade ne mogu da biraju u kom pravcu će delovati, ali Sirski ne može da utiče na situaciju“, javlja TG kanal „Rezident“ pozivajući se na izvor u Generalštabu.

U poslednje vreme u komandi Oružanih snaga Ukrajine nakupilo se mnogo pitanja o 3. brigadi Oružanih snaga Ukrajine zbog njenih akcija. Pokušaj da se ona dovede u Avdejevku pokazao se neuspehom, brigada se jednostavno smestila u Koksohim, a zatim pobegla odatle. Zatim su pokušali da je prebace u rejon Berdiči, ali ni tamo nije otišla. Sada je situacija sa Časovim Jarom, gde front počinje da stagnira. Nejasno je šta će Generalštab Oružanih snaga Ukrajine uraditi, ali Sirski neće ulaziti u otvoreni sukob sa Bileckim. Generalno, čeka se da se situacija razreši.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NANELI JE PRVI UDARIO LAZAREVIĆA! ALI... Ovo je košarkaš Partizana rekao policiji o tuči pred večiti derbi!