BAJDEN DONEO ODLUKU: Poznato kako će se Amerika osvetiti za napad dronom

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

30. 01. 2024. u 18:10

AMERIČKI predsednik Džo Bajden otkrio je da je odlučio kako da odgovori na napad dronom u kojem su ubijena tri američka vojnika u Jordanu i ponovio da ne želi da se SAD uvlače u veći rat.

БАЈДЕН ДОНЕО ОДЛУКУ: Познато како ће се Америка осветити за напад дроном

Tanjug

Bajden navodi da je Iran odgovoran za obezbeđivanje oružja militantima koji stoje iza napada dok se suočava sa monumentalnom odlukom o tome kako da uzvrati.

Bela kuća, podsetimo, razmatra pokretanje napada na više iranskih vojnih sredstava u Persijskom zalivu, a Bajdenu su prema izveštajima medija predstavljene različite opcije. Odmazda bi mogla da se dogodi u narednim danima jer tenzije na Bliskom istoku nastavljaju da rastu.

Novinari su pitali američkog predsednika kako je znao da je Iran odgovoran za napad dronom.

- Iran isporučuje oružje - rekao je Bajden.

Međutim, izbegao je odgovor na pitanje da li smatra da je Teheran direktno odgovoran za napad, koji su SAD pripisali proksi grupama.

- Imaćemo te razgovore - rekao je Bajden.

Novinari su ga pitali da li je doneo odluku kako će SAD reagovati.

- Da - odgovorio je jednostavno Bajden dan nakon što se sastao sa svojim bezbednosnim timom u sobi za situacije u Beloj kući.

Nacija i dalje oplakuje gubitak tri američka vojnika u napadu dronom u Jordanu dok se Bajden suočava sa pozivima republikanaca da napadne direktno Iran i pritiscima da izbegne vojnu eskalaciju.

(Kurir/Dejli mejl)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu