HITNO SE OGLASILA ZAHAROVA: Komentarisala tajni sastanak Kijeva i saveznika o Ukrajini

Novosti online

10. 01. 2024. u 10:02

TAJNI sastanak o Ukrajini, koji su održali Kijev i njegovi saveznici, nije imao nikakve veze sa rešavanjem ukrajinske krize - to je bilo skretanje pažnje na režim Vladimira Zelenskog, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ХИТНО СЕ ОГЛАСИЛА ЗАХАРОВА: Коментарисала тајни састанак Кијева и савезника о Украјини

Foto: EPA

- To je uvežban koncept skretanja političke pažnje, posebno na režim Zelenskog. To je pi-ar njegovog režima. Reč je o konstantnoj aktivnosti u informaciono-političkom prostoru u čijem je centru pažnje tema Zelenskog i svih tih zapadnih ideologija koje su razvijali i širili. To nema nikakve veze sa rešavanjem ukrajinske krize. To su dve potpuno različite teme koje se međusobno isključuju - kazala je Zaharova.

Kako je dodala, rešavanje situacije u Ukrajini je mukotrpan posao.

- To predstavlja rad u političkoj i diplomatskoj sferi – to je i pitanje pregovora i kontakata i slično. Tu se ne radi o sudbini jedne osobe, deset osoba, nego o sudbini ljudi, naroda. Dakle, to je ako govorimo o situaciji oko Ukrajine i njenom stvarnom rešavanju. A reklama oko Zelenskog, takozvane mirovne inicijative Zelenskog, njegove beskonačne izjave, obraćanja na različitim mestima i platformama – sva ta pompa se stvara da bi se održala iluzija o nekakvoj političkoj aktivnosti, pritom skrećući pažnju svetske javnosti sa stvarnih procesa mogućeg rešavanja situacije - zaključila je Zaharova.

Ranije je Blumberg pisao da je sredinom decembra u Rijadu održan tajni sastanak savetnika za nacionalnu bezbednost Ukrajine, njenih saveznika iz država G7, kao i nekih zemalja Globalnog juga. Prema izvorima agencije, Kijev je pokušao da dobije podršku za svoje uslove za mirovne pregovore sa Rusijom, ali nije postigao nikakve ozbiljne rezultate.

(sputnjik)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave