DIREKTOR EF-BI-AJA STIŽE U INDIJU: Poseta potvrđena nekoliko dana nakon neuspele zavere da se ubije separatista Sika na američkom tlu

Tanjug

07. 12. 2023. u 15:45

DIREKTOR FBI Kristofer Rej posetiće Indiju sledeće nedelje, saopštili su danas zvaničnici, nekoliko dana nakon što je Vašington optužio zvaničnika indijske vlade da je rukovodio neuspešnom zaverom sa ciljem da se ubije separatista Sika na američkom tlu.

ДИРЕКТОР ЕФ-БИ-АЈА СТИЖЕ У ИНДИЈУ: Посета потврђена неколико дана након неуспеле завере да се убије сепаратиста Сика на америчком тлу

Foto: Profimedia

Indijska vlada je negirala umešanost u zaveru, dodajući da je Rejevo putovanje bilo planirano odranije.

Poseta direktora FBI bila je "u planu već neko vreme", rekao je danas portparol indijskog ministarstva spoljnih poslova Arindam Bagči, navodeći da predstavlja deo tekuće bezbednosne saradnje.

Ambasador SAD u Indiji Erik Garseti nije ulazio u detalje prilikom najave Rejeve posete, na tink-tank događaju u Nju Delhiju u sredu. 

Federalni tužioci na Menhetnu saopštili su prošle nedelje da je indijski državljanin sa neimenovanim službenikom indijske vlade radio na planu zavere u nameri da se izvrši atentat na stanovnika Njujorka koji se zalagao za suverenu državu Sika u severnoj Indiji.

Indija je tada izrazila zabrinutost zbog optužbi, rekavši da to nije u skladu sa politikom njene vlade i dodala da će sprovesti sopstvenu istragu.

Prema navodima, kao meta atentata identifikovan je Gurpatvant Sing Panun, koji ima američko i kanadsko državljanstvo.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)