"NOVA ERA U ODNOSIMA TURSKE I GRČKE": Erdogan u Atini - sastanci sa Sakelaropulu i Micotakisom

Tanjug

07. 12. 2023. u 15:17

IZMEĐU Ankare i Atine nema nerešivih pitanja uprkos nekim neslaganjima, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i naveo da Turska želi da nastavi pozitivan zamah postignut u bilateralnim odnosima dve zemlje, prenosi Rojters.

НОВА ЕРА У ОДНОСИМА ТУРСКЕ И ГРЧКЕ: Ердоган у Атини - састанци са Сакеларопулу и Мицотакисом

Foto: AP

Erdogan je, posle sastanka sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom u Atini, najavio da će ministri spoljnih poslova dve zemlje razgovarati o sporovima u Egejskom moru i veruje da bi bilo dobro da se održavaju godišnji razgovori na visokom nivou.

- Između nas nema nerešivog pitanja. Dokle god se fokusiramo na širu sliku i ne završavamo kao oni koji pređu more i utope se u reci - rekao je Erdogan i dodao da dva NATO saveznika žele da povećaju obim bilateralne trgovine na 10 milijardi dolara.

Tokom posete Atini, Erdogan se prethodno sastao sa grčkom predsednicom Katerinom Sakelaropulu i najavio "novu eru u odnosima između Turske i Grčke".

Sakelaropulu je kasnije izjavila da je "važno održavati pozitivnu klimu" i da dve zemlje "rade zajedno na očuvanju mira i dobrosusedskih odnosa u korist našeg naroda".

BONUS VIDEO: IZLILO SE CRNO MORE: Poplavljena obala Gruzije, primorski gradovi pod vodom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori