"LJUDI, JEDNI UZ DRUGE, DO SMRTI UKOPANI..." Lukašenko - Pat pozicija na frontovima

Srna

29. 10. 2023. u 09:00

RUSIJA i Ukrajina su u pat poziciji na frontovima u ratu koji vode i potrebno je da dve strane sednu i pregovaraju o okončanju sukoba, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

ЉУДИ, ЈЕДНИ УЗ ДРУГЕ, ДО СМРТИ УКОПАНИ... Лукашенко - Пат позиција на фронтовима

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Dovoljno je problema na obe strane i uopšteno gledano, situacija je sada ozbiljno u ćorsokaku: niko ne može ništa da uradi i suštinski ojača ili poboljša svoju poziciju - rekao je Lukašenko.

On je dodao da su ljudi "tamo jedni uz druge, do smrti, ukopani" i da umiru.

Lukašenko, koji je dozvolio da Rusija koristi teritoriju njegove zemlje za vojnu operaciju u Ukrajini 2022. godine, rekao je da zahtevi Ukrajine da Rusija napusti svoju teritoriju trebaju da se reše za pregovaračkim stolom "da niko ne bi umirao".

- Moramo da sednemo za pregovarački sto i da se dogovorimo - rekao je Lukašenko u video-snimku koji je objavljen na veb sajtu beloruske državne novinske agencije Belta.

On je dodao da nisu potrebni nikakvi preduslovi, nego samo "komanda stop".

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski ponovio je juče na skupu više od 60 savetnika za nacionalnu bezbednost da je njegov mirovni plan u 10 tačaka, koji uključuje poziv na obnovu teritorijalnog integriteta Ukrajine, jedini način da se okonča rat. Rusija ne učestvuje na sastanku na Malti.

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)