ELI OTERALA VEĆ 31 ČLANA: Beg iz italijanske opozicione partije

Milica Ostojić - Specijalno za "Novosti" - RIM

13. 09. 2023. u 11:00

OTERAJTE one koji ne žele da se promene, ako se neko ne oseća kod kuće u Demokratskoj partiji, onda je možda i ranije bio na pogrešnoj adresi.

ЕЛИ ОТЕРАЛА ВЕЋ 31 ЧЛАНА: Бег из италијанске опозиционе партије

Eli Šlajn, Foto AP

Ovako je Eli Šlajn, liderka najveće opozici­one stranke Italije, De­mokratske partije (PD), izazvala pravi egzodus. Odmah je 31 pripadnik partije iz regiona Ligurija izašao i pre­mestio se u par­tiju Akcija, lide­ra Karla Kalende. Akcija je republikanska, liberealno-demokratska, populistička i refor­mistička, onakva kakvom je konstruisana Italija.

Nije to dobra vest, čak i poslanici te partije opominju. Ali, Šlajno­va seče kao mač, iako deo pripadnika partije kaže da se "ne može voditi partija svaljivanjem kri­vice na vladinu većinu".

Da li to Šlajnova, deklarisana kao gej i veliki pobornik prava homoseksualaca, hoće da istera sve "umerenjake" iz partije? A izlaze oni koji su je stvarali pre ne­go što je ona i ušla u nju, prošle godine. Oni tvrde da se premestila ka radi­kalnoj levici.

Na pozornici proslave Nacionalnog jedinstva PD u Raveni kada je govo­rila o tačkama za koje se zalaže PD - kvalitet ra­da, prava radnika, veće ulaganje u zdravstvo, za­štita okoli­ne - stizali su aplauzi. Ali, kada je govorila o ratu u Ukraji­ni i ulaganjima za pomoć Italije publika je glasno protestovala.

- Nisam se predomi­slila, kada je počela Putinova zločinačka in­vazija shvatila sam da ne možemo a da ne podrži­mo taj okupirani narod i vojnom pomoći, iako znam da smo u tom pogledu podeljenog mišljenja - ob­javila je Šlajnova.

Nezadovoljne čekaju raširenih ruku Akcija, ali i Forca Italija, i njen nacionalni gene­ralni sekretar Antonio Tajani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)