BIĆE ODGOĐENO OKO 250.000 OPERACIJA I PREGLEDA? Medicinski radnici Velike Britanije najavili štrajk

Srna

08. 04. 2023. u 21:28

OKO 250.000 operacija i pregleda moglo bi da bude odgođeno u Britaniji zbog štrajka lekara sljedeće sedmice, upozorila je danas Konfederacija Nacionalne zdravstvene službe.

БИЋЕ ОДГОЂЕНО ОКО 250.000 ОПЕРАЦИЈА И ПРЕГЛЕДА? Медицински радници Велике Британије најавили штрајк

FOTO: Tanjug/AP

Pacijenti će verovatno osetiti veće posledice jer četvorodnevni štrajk dolazi posle uskršnjeg vikenda, rekla je doktor Lejla Mekej, direktor u udruženju šefova zdravstvene službe.

Obustava rada je trebala da počne u utorak, 4. aprila, preneo je Bi-Bi-Si.

Šefovi bolnica rekli su da ne mogu da garantuju da će pacijenti biti bezbedni i da se upravnici bore da organizuju osoblje tokom štrajka, što će uticati i na hitnu i na planiranu negu.

FOTO: Tanjug/AP

Britansko medicinsko udruženje saopštilo je da neće biti izuzeta nijedna zdravstvena služba, ali da postoje planovi za zaštitu pacijenata, što bi moglo uključivati povlačenje mlađih doktora iz štrajka ako pojedine bolnice prijave da su životi u neposrednoj opasnosti.

Udruženje poziva na povećanje plata za 35 odsto da bi se nadoknadilo 15 godina rasta plata ispod stope inflacije.

BONUS VIDEO: VODENI TOPOVI I SUZAVAC: Pogledajte sukobe u Lionu na protestima protiv reforme penzionog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici