NIKI HEJLI PROTIVKANDIDAT TRAMPU 2024: Američka ambasadorka u UN na predsedničkim izborima

I.S.

14. 02. 2023. u 14:34

AMBASADORKA Sjedinjenih Država u UN i bivša guvernerka Južne Karoline Niki Hejli biće rival Donaldu Trampu na američkim izborima 2024. godine u trci za republikanskog kandidata. Hejlijeva je danas objavila kandidaturu za predsednika, čime je postala protivkandidatkinja bivšem predsedniku.

НИКИ ХЕЈЛИ ПРОТИВКАНДИДАТ ТРАМПУ 2024: Америчка амбасадорка у УН на председничким изборима

Foto: AP

Kako ističu svetske agencije, Hejlijeva je pre dve godine izjavila da neće biti protivkandidat Trampu, ali se poslednjih meseci predomislila, navodeći kao razloge za to ekonomske probleme u SAD i potrebu za ''smenom generacija''.

Ona neće biti jedini protivkandidat Trampu, nego je prva u nizu republikanaca od kojih se očekuje da će ući u kampanju za kandidata u narednim mesecima, a među njima su i guverner Floride Ron de Santis, bivši potpredsednik Majk Pens, bivši državni sekretar Majk Pompeo i senator iz Južne Karoline Tim Skot.

Američki predsednik Džozef Bajden već je ranije objavio da planira da se kandiduje "na bis", 2024. godine. Ako uspe da "preskoči" Trampa i na izborima potuče Bajdena, Hejli će biti prva žena predsednica SAD i prvi šef te države indijskog porekla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!