SUNAK ZAUSTAVLJA "BAHANALIJE" POSLANIKA: Intervenisali zbog naklonosti ka "ruskim devojkama"

Đ.G.

31. 12. 2022. u 18:25

IZVEŠTAJ sa detaljima o navodnim slučajevima pijanog i seksualnog ponašanja britanskih poslanika i kolega na sponzorisanim izletima u strane zemlje „ zabrinjava “ premijera Rišija Sunaka, priznao je njegov portparol u sredu.

СУНАК ЗАУСТАВЉА БАХАНАЛИЈЕ ПОСЛАНИКА: Интервенисали због наклоности ка руским девојкама

Foto: Tanjug/AP photo

Incidenti detaljno opisani u istrazi Politiko uključivali su poslanika konzervativaca koji je navodno prišao svojim domaćinima iz jugoistočne Azije da bi pitao za pravac do najbliže javne kuće. Još jedan konzervativni poslanik pohvalio se svojoj grupi kako je nabavio kinesku seksualnu radnicu.

Bivši ministar je navodno čekao dok se drugi članovi njegove putujuće grupe ne vrate u Ujedinjeno Kraljevstvo da bi se bavio njegovim „ interesom za žene“. Očigledna naklonost poslanika Laburista prema „ ruskim devojkama “ navodno je navela lokalne zvaničnike da očajnički žele da „ intervenišu “, ali ne žele da rizikuju da prekinu veze u Vestminsteru. 

Niti su za sve slučajeve seksualne neprikladnosti krivi britanski poslanici, objasnio je list, opisujući jedno putovanje gde su poslanici stigli u njihov hotel samo da bi otkrili da su njihovi domaćini smestili prostitutke u njihove sobe pre posete. Pijanstvo je takođe endemsko, prema izveštaju, jer poslanici redovno propuštaju sastanke i prave spektakle od sebe u javnosti zbog preteranog uživanja.  

Priznajući da je „ neko od prijavljenih ponašanja očigledno veoma zabrinjavajuće “, portparol Dauning strita 10 je ipak rekao za Politiko da je pitanje obuzdavanja poslanika koji su podivljali isključiva odgovornost Donjeg doma.

U središtu kontroverze su svepartijske parlamentarne grupe (APPG), oko 700 uglavnom neregulisanih grupa poslanika iz dve ili više partija – ujedinjenih politikom ili posebno interesima zemlje – koji putuju u vreme parlamenta i imaju pristup skupštinskim zgradama, često lete na račun stranih vlada, bez smislenog nadzora. 

Upozoravajući ranije ove godine da bi trgovina uticajem od strane takvih grupa mogla „ predstavljati sledeći veliki parlamentarni skandal “, Komitet za standarde Donjeg doma izdao je niz preporuka – smanjiti broj APPG, ograničiti direktne doprinose stranih vlada i imenovati „ vratar ” da nadgleda preostale grupe. O rešenjima odbora se nije raspravljalo od septembra, navodi Politiko, a prenosi RT.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI U MARINIKI - Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina