RUSIJI NIJE POTREBNO KINESKO ORUŽJE: Kina odbacila francuske špekulacije

P. Z. S. / ria.ru

30. 11. 2022. u 22:00

KINA ne snabdeva Rusiju oružjem, rekao je u sredu kineski ambasador u Francuskoj Lu Šae.

РУСИЈИ НИЈЕ ПОТРЕБНО КИНЕСКО ОРУЖЈЕ: Кина одбацила француске шпекулације

Kineska vojska / Foto AP

-Ne. Mislim da Rusiji nije potrebno kinesko oružje, rekao je ambasador u intervjuu za BFMTV odgovarajući na pitanje da li Kina isporučuje oružje Rusiji.

On je istakao da Kina zadržava neutralnu poziciju po pitanju sukoba u Ukrajini i da se zalaže za njegovo mirno rešenje.

-Mi želimo mir. Naš stav o Ukrajini je da unapredimo pregovarački proces, dodao je Ša.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

LAŽ VEKA: Kako je govor jednog Amerikanca pre 20 godina promenio budućnost Bliskog istoka