STIGAO ODGOVOR IZ PJONGJANGA: Severna Koreja oštro reagovala na odluku Ukrajine da prekine diplomatske odnose

Novosti onlajn

15. 07. 2022. u 15:14

UKRAJINA nema pravo da osuđuje odluku Pjongjanga da prizna DNR i LNR nakon što se pridružila nepravednim i nezakonitim akcijama Sjedinjenih Američkih Država protiv Severne Koreje, piše Rojters, pozivajući se na Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje.

СТИГАО ОДГОВОР ИЗ ПЈОНГЈАНГА: Северна Кореја оштро реаговала на одлуку Украјине да прекине дипломатске односе

Foto: Tviter/@martyn_williams/@nknewsorg

- Kijev nema pravo da osporava naše legitimne akcije u okviru suvereniteta nakon što su ukrajinske vlasti u prošlosti podržavale sankcije SAD protiv Severne Koreje zbog raketnog nuklearnog programa. Nastavićemo da jačamo i razvijamo prijateljske odnose i saradnju sa svim zemljama koje poštuju naš suverenitet i koje su blagonaklone prema nama - navodi se u saopštenju.

Takođe se Vašington optužuje da vodi „neprijateljsku politiku“ prema Pjongjangu i ističe da raketno-nuklearni program Severne Koreje predstavlja sredstvo samoodbrane.

Severna Koreja je priznala Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku. Nakon toga je Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine saopštilo da Kijev prekida diplomatske odnose i ekonomske kontakte sa Severnom Korejom zbog priznanja Donjecke i Luganske Narodne Republike.

(Spunjik)

BONUS VIDEO: 

GRANATIRANjE VOJNE BAZE PVO: Snimci iz Luganska

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!