BRITANSKOM PLAĆENIKU SE NE DOPADA ODLUKA SUDA: Ejdan Aslin uložio žalbu na smrtnu kaznu

Novosti onlajn/R. V.

04. 07. 2022. u 15:55

BRITANSKI plaćenik Ejdan Aslin podneo je žalbu na smrtnu kaznu u DNR, rekao je predstavnik Vrhovnog suda za rusku agenciju RIA Novosti.

БРИТАНСКОМ ПЛАЋЕНИКУ СЕ НЕ ДОПАДА ОДЛУКА СУДА: Ејдан Аслин уложио жалбу на смртну казну

Foto Tanjug/AP

- Danas, 4. jula, Apelacionom veću ruskog Vrhovnog suda podneta je kasaciona žalba advokata trećeosuđenog Aslin Ejdana povodom promene kazne - rekao je sagovornik agencije.

On se kao poslednji od osuđenih plaćenika žalio na odluku suda.

Krajem juna Aslin se obratio stanovnicima Donbasa i Rusije i zatražio oproštaj za svoje postupke. Prema njegovim rečima, granatiranje ukrajinskih oružanih snaga u centru Donjecka otvorilo mu je oči za događaje koji su u toku.

Foto Tanjug/AP

U Donjecku su 9. juna na smrt osuđeni Britanci Šon Piner i Ejden Aslin, kao i Marokanac Sadun Brahim. Sva trojica su priznali krivicu za ukrajinsku oružanu agresiju usmerenu na preuzimanje vlasti u DNR. Predali su se sredinom aprila u Mariupolju.

Kako je primetio šef DNR Denis Pušilin, osuđeni plaćenici nisu krili zločine i čak su objavili svedočenja o njima na društvenim mrežama.

Pored toga, u DNR su optužena još dvojica plaćenika, Dilan Hili i Endru Hil. Oni se terete za iste članke kao i Piner, Aslin i Brahim.

Od 24. februara Rusija sprovodi specijalnu operaciju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine. Kako je naglasio Vladimir Putin, njen cilj je „zaštititi ljude koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

BONUS VIDEO:

RUŠEVINE NA SVE STRANE: Posledice granatiranja Belgoroda, Severodonjetska i Melitopolja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (1)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!